Кровни чеша: што е тоа, покривот на чеша, чекор по чекор.

  • admin
  • 18 август 2016 година
Кровни чеша: што е тоа, покривот на чеша, чекор по чекор.

Секој сопственик на приватна куќа сонува за непроблематична покрив, беспрекорна комбинација на елеганција, практичност и стилски дизајн. Вие сте скептични дека ова не постои. Погрешно сте! Ова е чеша покрив, кој може да се собере рачно. Секуларните тајни на педантни мајстори на покривот сега се собраа заедно и станаа сопственост на нашите сонародници. Останува само да се добијат неколку тони соодветни чеша.

Покривот на шкрилци е она што е

Зголемениот интерес во карпестите формации - шкрилци се должи на способноста на минералот со ориентирана структура, да се подели на плочи.

slanets_2

цврстина тенки камени плочи до 6 поени, на високо запаливи, мраз отпор се користат во изградба на покриви палати и бравите. Не случајно, пред неколку века, богатствата од Бакингемската палата и замокот Единбург збогатен бисер сива покрив. Покривите од чешата беа распределени и се разликуваат од вкупниот број на кровови по својата природност и претставителен изглед.

slantsevaya-krovlya1

Карактеристично нијанси на сива, антрацит и богат, темно срна на покривот на чеша пенливи чист и стекнување на нови фанови, и покрај сложеноста на рачно собранието и високата цена на материјалот. Но, оперативните квалитети и предности на нафтената шкрила се одлични, што ја одредува побарувачката за минералот во градежништвото.

Слика 3

Недвосмислено да кажеме што покривот од шкрилци значи да ја пронајдете совршената верзија на беспрекорен покрив. Се разбира, за да се создаде таков покрив е потребно во согласност со правилата, почнувајќи со изборот на редење опции и земајќи ги во предвид карактеристиките на инсталацијата.

cherepitsa_20_20

Покривање на кровот на покривот

Постојат неколку карактеристични начини на поставување шкрилец:

  • англиска верзија
  • најпопуларниот германски
  • француски начин.

покрив7

Од англиска верзија   чеша за покривање е ставен рачно правоаголни редови вертикално и хоризонтално со преклопување (Девон Scantle slating). Прицврстувањето се врши со користење на куки и специјално решение.

shapeimage_5 english

Популарно демократско германски начин   редење овозможува употреба на различни фрагменти од шкрилци од круг, овална и правоаголна форма. Сепак, таков состав со различна големина на чешачки плочки не го спречува создавањето на лушпеста површина. Прицврстувањето на плочите се изведува во горниот дел со 2-3 нокти со голема хауба.

Слика 1

Од француски начин на поставување   чеша плочи квадратен облик со заоблени агли произведе акутна агли надолен агол формирана podmazyvaya посебен раствор.

Но, она што метод ќе изберете за поставување чеша покрив, основните коло започнува со лајсни инсталацијата, цврсти или со дупки, прилагодена на големината на сегменти и плочи на чеша.

slanec-plan-1

Технологија на поставување покрив чеша

Основните технологии и фазната конструкција на кровните шкрилци се состојат од следниве активности:

  • подготовка на челични плочки и плочи
  • поставување на вертикални и хоризонтални покриви
  • инсталација на поставени покривни душеци
  • означување на покривот со креда земајќи ја предвид изложеноста на прицврстувањето
  • уредно поставување на плочки на падините.

slancevaya_plitka

За да се покрие покрив со рацете од плоча чеша е потребно да имаат корист од професионална алатка евра: шкрилци чекан со машина и кука, виткање наковалната, зачукуваше остар раб во кафез. Наковалната служи како вид на поддршка за обработка на плочата од чеша со секира на факел.

Слика 4 чекан

како да започнете врска

Произведени од страна на кров чеша плочки и плочи се со следниве димензии: 25h20 cm (кој се користи со значително падина дизајн слој) и 30x60 cm за помала инклинација површини. Во овој случај, дебелината на плочите може да биде 4-9 мм, а тежината може да достигне 2 кг.

slanec_naturalnyy

Затоа, плочите се препорачуваат да се прошират во дебелина: првиот ред на идниот слој и страни се формираат од подебели плочи. Следните слоеви се собираат од пластика потенки. Внатрешниот интегритет на секоја шкрилец се одредува со прислушување.

Интегритетот на материјалот и отсуството на внатрешни дефекти се сигнализирани со звучен монофоничен звук.

 

1a0119e63228cd42eb7d665ea9aeadb2

Кровењето со шкрилци вклучува создавање на моќен гајба, способен да издржи значајна тежина до 2-3 тони. За референца, тежината на еден квадратен метар за покривање врска monolayer достигнува 25 кг.

изградба на покрив

Изборот на параметрите на лифтовите е избран во зависност од големината на плочката и наклонот на покривот. Чекор на уредување на елементите на гајбата избира помалку од половина од должината на плочата. По можност да се даде континуиран гајба. Пред да го инсталирате дрва за каси се третира со антисептик импрегнација.

slanec-план

Потоа го пресметуваме растојанието помеѓу надолжните скари за решетки и ги наоѓаме точките на локализација во структурата на покривот. На дрвени скелиња одржи креда паралелни линии дефинирање на аголот на укинување на покривот. Надолжни лајсни прикована за rafters со сидра, како и завртки.

ris.3

По инсталацијата на надолжните шини, поставуваме хоризонтални ребра.

Следниот чекор е поставување на тепих за покривање на поставата од мембрански филмови за водонепропустливост.

инсталација на килим

Под покрив тепих врши функција на хидроизолација.

Да се ​​создаде тепих подлога користење мембрана филм кој е поставен на дното контра-хелиум, и фиксни на рабовите.

slancevaya-krovlya-5

По редење мембрана филм навредување производи локација марки чеша плочи, плочки набљудување интервал ширина и мал јаз. На овој принцип, потребно е да се обележат сите падини на покривот и точките на спојување.

уредно поставување плочки од шкрилци

почетна линија на првиот ред

Поставување на првиот ред на почетна лента секој рампата започнува со покрив настрешница.

Во секоја шкрила се отвора дупка од внатре. Локацијата на дупката треба да биде 5 см од работ на плочката и да одговара на ¼ висина.

9914

Нерѓосувачки кровни нокти се вметнуваат во дупките за прицврстување и се затнат. Ноктите треба да бидат во слободна состојба за да создадат мобилност на чеша и да бидат скриени под следниот ред на плочки. Празнините меѓу соседните плочки во серијата треба да бидат 25 mm. Преклопувањето на плочките и поместувањето на редовите се одредуваат од табелата.

9913

Поправање на секоја плочка првата и во следните серија произведена 2-3 ноктите во било отворање освен за елементи на покривот е завршена. Особено внимание се посветува на екстремни чеша плочки зраци, кои сметките за импресивно товар.

втор ред на рампата

втората патека ред започне со секој намалување чеша плоча на која марка има одредување центар. Плочата е израмнета со исечениот раб во инсталацијата и фиксирана со 1 шајка.

Слика 2 = +

Тогаш целосната плоча е усогласена со централните ознаки, водејќи се од горниот раб 1 од редот. Слично на тоа, се поставени следните полни плочи од вториот ред.

Принципот на уредно поставување на плочки се однесува на кружниот покрив, како и точките за спојување.

kraigas

редење на гребен, ребра и рабови на рампата

Редење на гребенот, рабовите и рабовите на наклонот се изведуваат според една шема.

Наклонот на рампата е извлечен од квадратни плочки со големина 25x25 cm со заоблени агли или еден агол на намалување. Работ на тепихот на подлога е ставен под горниот ред. Ребрата се поставуваат на двете страни според технологијата на покривање на гребенот. За поставување на рабовите на рампата користете плочи со големина 30х30 см.

картинка-24 чешел

изградба на долини

Монтажата на покривни покривни покривки се изведува со отворен метод. Бакар или челичен лим, ширина до 450 mm криви во форма на буквата "W", се користи за крајниот лист.

9918

Endovu ставени во центарот и прицврстени на гајба со употреба на клипови, преклопување на листови треба да биде 200 мм. Плочката е поставена на листот од долината на 100 мм од центарот и е прицврстена на два клинци.

крстосници

Јазли и елементи на абатмент на ѕидот или цевката се направени од челик или бакар метал. Елементи на абразија со обратна тркалање го сочинуваат обликот на аголот со страни од 150 mm.

9920

Во случај на набивање на ѕидот, работ од теписонот за подлога е доведен до ѕидот и се наведнува нагоре, а фасадниот материјал се намотува на елементот за придружување. Потоа поставете го чеша и поправете го на два клинци.

Во случај на прицврстување на цевката, престилка на абатментот се спушта надолу на тепихот на облогата, завиткана. Заедничкиот агол е поставен над фиксните челични плочки.

Достапните информации за чешмата за покривот се овде.

Може да бидат заинтересирани: