Trellis во градината, видови на решетки, таписерии со свои раце, корисни совети

  • admin
  • 17 април 2017 година
Trellis во градината, видови на решетки, таписерии со свои раце, корисни совети

За уредување на градинарски и дворни површини, работливото човештво измисли многу дизајни неопходни за растот и правилниот развој на растенијата. Таписеријата може со сигурност да се припише на вашите омилени и популарни пронајдоци. Надворешната едноставност на градината трепери го менува изгледот на градините со оригинални форми направени со свои раце.

"Ќе го фрлам семето на грозје на топла земја", - така започнува култивирањето на градинарските и градинарските култури. Но, додека тесни јата и плодови се развиваат и се полни со ароматични сокови, тоа ќе биде долго време. Затоа, време е да се започне со изградба на решетки.

231e1e41fef94426ba2c801f2882c2e2_big

Градина пергола - од лозата на екранот на пластика

Првите примитивни решетки за жива ограда биле создадени во топли европски земји и претставувале разубавување на паркови и градини на благородни луѓе и обични селани.

Решетките се направени од сечено грозје, кои вешто беа вткаени дијагонално и цврсто прицврстени заедно.

шпалера-2

Следните модели на решетката беа изградени веќе од дрвени решетки - хоризонтални и вертикални, засилени со носачи.

Собраните дрвени решетки во форма на мали дијаманти - решетката беше дизајн кој служи како вертикална поддршка за растенија и култури. Супериорноста на еколошките дрвени дрвја ви овозможува да останете дизајни еколошки и атрактивни.

varianty-raspolozheniya-reek

Развојот на вештачката решетка култура за одгледување на грозје, хмељ и јаболкници на акциите на џуџиња достигна фантастични височини. Едноставни материјали и дизајни на дијаманти во облик на пергола стил Шеврон и дијаманти мелница сега се заменети со повеќе практични и издржливи таписерија на пластични цевки и мрежи.

9

Трелис градинарството може да биде независна поддршка која безбедно обезбедени и поврзан со стационарни изградба или во групата саканиот агол trellises во форма на екрани и екрани.

klumba-24

Затоа, речиси секој градинар на почетокот на летната сезона си го поставува прашањето: "Од какви материјали и како да направите решетки свои раце".

Треломанија

Бројни продавници и бутици изобилува со стоки за градинарите подготвена дизајни на таписерии изглед наликува на минијатурни трамвај 60-тите години, величествен пиедестали, камени сводови и гласањето за newlywed брак.

15

Се разбира, диви грозје, качување рози или изопачено ХОПС, домати без разлика, каде точно расте и молам сопственикот на страницата.

pomshp7

И процесот на правење пергола за рози со свои раце направен од жица не е тежок. Но, сакам да ја направам трака стабилна, лесно да се инсталира и спаси плодната почва на приградската област и златното време на пролетните дела.

Корисни совети

Градина trellises може да се подели во производство материјали (дрво, метал, пластика) и наменетата намена. На пример, пергола за одгледување на домати висина повеќе од 80 см, малини или вратот пергола за рози, прилагодени користење криви елементи на база.

решетки

Потоа создадете затегнувачи на решетката од хоризонталните мостови и насочете ја рачката на фабриката. И, како водечки елемент може да дејствува кој било метален лесно разнесени структури, како што се бандажи на велосипедски тркала.

shpalera-svoimi-rukami-nadezhnaja-opora-dlja_9

Но, максималната решетка и дача не запираат при резултат. И потоа дојде до помош на пластична мрежа за пергола, брзо зголемување на коефициентот на употреба на почвата, практичноста на плевене и хранење на растенијата.

пластична мрежа за пергола

Вертикална пластична решетка со минимална тежина е лесна за инсталирање и прекривка. Доволно е да се поправи решетката од цврста, нерасатлива материја под дожд и сончева светлина до поддржан метал или дрвена структура и на земја.

решетка-решетката-за-краставица

Но, агогите на решетката биле изработката на решетки од пластични цевки, традиционално употребени за водоводните цевки. Дизајнот на евтини цевки и елементи од системот изработен од пластика се буквално создадени за развој на растителни стебла и цвеќиња на нашите колиби и градини.

пластик

Корисни совети

Решетката за решетка е избрана со боја и пресек на ќелијата. Пресекот на решетката е избран во зависност од големината на листовите и плевелите на растенијата. За вградување на мрежа со голема мрежа, потпорни столбови од метал или пластика (3-4 парчиња). Се подготвуваат клипови за прицврстување на решетката. По должината на рабовите на креветот се поставуваат потпирачки вертикални држачи. За растенија со долги трепки висина лавици избере најмалку 2 метри. Зајакнување на изградба на мрежа trellises страна се повлече кабел, фиксна во земјата. Растојанието меѓу решетките е избрано произволно.

шпелера од пластика

пластична пергола

Современите пластични решетки можат да се направат од PVC (ПВЦ), чии дизајни се поделени на типови:

• еден авион (мрежа и хеџ)

• Две-авион (во форма на куќа или балкон) и лак.

За сите пластични решетки, потребно е да се изградат дополнителни рамки и рамки, кои создаваат дополнителна ригидност за структурата со оптоварување на ветерот и притисок на постројката.

самоделки-из-пластиковых-труба

Дополнително, неопходен услов за стабилноста на решетката е зајакнувањето на столбовите и рамките. Како удобен спој, предност се дава на куки и клипови кои не го попречуваат пристапот до структурата за време на инсталацијата и демонтажата.

ПВЦ цевки во форма на пергола и kustoderzhateley лесно се криви форма, а не куцам дожд и држете тежината на зреење домати. Како да направите решетка од пластични цевки со свои раце?

направени-из-труб-пвх-своими-руками-опий-для-разборного-походн

Ние собираме пластични перголи со свои раце

Наједноставниот олицетворение на пергола на ПВЦ цевки е строго геометриската фигура во форма на скали ѕид барови, кои се носечките столбови, кои се собрани од пластика и фиксиран на парчиња исти делови.

За да го инсталирате пергола во прајмер избран арматура должина од 80 см, што е инсталиран во цевката и целата структура закопани во земја. Поинтересна опција е решетка од ПВЦ цевки во форма на куќа со покрив.

opora2-e1380726385323

таписерија од пластични цевки во форма на куќа

Структурно решетката во форма на куќа има 4-6 потпирачи (4 агли и 2 централи), за кои се избираат цевките од вертикални лавици - цевки ¾ ". Сепак, дијаметарот на пластичните цевки не е ограничен на стандардни големини. Се разбира, тоа може да биде цевки со поголем дијаметар, но во овој случај, за приклучување на елементите ќе треба да се вежбаат дупки или да се изберат стеги.

Слика 5+

Вкупната висина на страничните решетки е 2,40 м (земјата дел - 1,35 м и подземен 1,05 м). Должината на двете централни носачи е 2,3 м. За поставување на вертикални рамки потребно е да се подготви основата. Поддршката од пластични цевки одоздола ја зајакнува арматурната лента, закопана во земјата и се истура со конкретен раствор. Двата фронтона покривна површина се монтираат од цевки ½ или ¾ "и се прицврстени на фитингот 90 °. Потоа избираме по должината на попречните рабови на цевките ½ "и ги поправаме на врвот на централните вертикални рамки.

vodoprovodnye_truby_pvh_vstavlyaem_detal

Преминете ги покривните прозорци на покривот на куќата што ја поправаме во центарот на цевките на лакот на фронтот со помош на мета.

Кутии со земја и растенија може да се стават на земја или да се изградат ниски клупи за контејнери со земја.

тркалезни и заоблени решетки

За самоизградба на решетки со куќа, не е потребно да се свиткаат цевки од ПВЦ. Ако сакате да направите заоблени или кружни конструкции, ќе треба да ги свиткате цевките.

arka

Како да направите кружен штанд за пени, прикажан на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: