Прилагодливи подови, што е тоа. Предности и недостатоци на регулираните подови

  • admin
  • 15 април 2014 година
Прилагодливи подови, што е тоа. Предности и недостатоци на регулираните подови

Иновативните технологии секогаш имаат одредени предности. Во тоа, всушност, лежи тајната на техничкиот напредок. Појавата на технологија на прилагодлив пол не е исклучок. Очигледните предности во инсталацијата и материјалните трошоци за уредување на подот се потврда. Значи, кои се придобивките од прилагодлив под?

Зошто да избереме прилагодливи подови

Инсталацијата и уредот на прилагодливи подови сега го зголемуваат интересот.

регулируемие-поли

Што привлекува прилагодливи подови и каков е нивниот дизајн? Да речеме искрено дека овој тип на подни површини привлекува мала тежина, што овозможува да се прилагоди подот во простории со мала носивост на основата. Покрај тоа, присуството на подземниот простор во целокупниот дизајн обезбедува способноста да се произведе изолација и Шумоизолации кат, удобно поплочен со потребните услуги.

kkk1

Во овој случај, инсталација на прилагодливи подови и нивелирање на површината ќе биде направено внимателно, без прашина и градежен шут формација, која е значаен фактор за било какви поправки во станот. И, конечно, главниот критериум со кој се избира инсталацијата на подот е ниската цена и леснотијата на инсталација.

Како се прилагодува подот

Прилагодливиот под и неговата инсталација зависат од материјалот во корист на кој ќе се направи избор. Како тротоар, најпопуларниот материјал е иверица, која овозможува беспрекорно да го изврши понатамошното обложување на ламинатот или линолеумот.

b_s

Постојат два вида на подови: тоа е подот, кој е прилагодлив во заостанувања и прилагодлив во иверица. Разликата меѓу видовите на секс лежи во можностите на подземниот простор. Подот на подот, прилагодлив на заостанува, е 50 мм. Висината на подземјето е 30 мм на прилагодливата иверица. Покрај тоа, разликата во дизајнот е во бројот на сврзувачки елементи за подот - сидра и потенцијалот на инсталираната база за одредена технологија.

reguliruemie_poli_svoimi_rukami05

Принципот на работа на сидро елементот во конструкцијата на подот се базира на деформација на цевчестиот елемент со последователна фиксација во подот. Патем, сидро за прилагодлив кат мора да се разликува од сличен клин сидро. Разликата лежи во структурните карактеристики на сидрото. Факт е дека приклучокот за прилагодлив кат има склоплива структура. Орев и мијалник лесно се отстрануваат од цевчестиот елемент, за разлика од клинското прицврстување, во кое цевчестиот елемент не е отстранлив.

3-33

Технологијата на уредот на подот се регулира на трупци

Структурата на подот на дневниците се состои од елементи:
  • влези
  • поддршка за прилагодливи
  • Тротоарите од иверица или ОСБ.
  Не е тешко да се претпостави дека главната тајна на конструкцијата на подлогата на затегнувањата е токму во потпорите. Со помош на прилагодливи носачи, лесно се изедначува во хоризонтална рамнина по технолошки звук.

tovar_690-400x266

Процесот на поставување на регулиран под може да биде условно поделен во фази:
  • инсталација на логови и подлоги
  • тротоар.
  Изградбата на дневникот е опремена со механизам за прилагодување на положбата. Како регулирачки елемент испакнати пинови, сидра и агли.
  Неспорната предност на технологијата на поставување на подот на заостанувањето е бројот на прилагодливи потпори. За технологија на инсталирање на подот на заостанување бара значителен број на трупци, во споредба со изградбата, контролирани од иверица. Поточно, заостанувањето ќе треба повеќе од 3 пати. Посебно внимание во технологијата е дадена за поставување на котва за прилагодлив под.

регулируемие-поли-07

Структурата за прицврстување на подлогата која се прилагодува се состои од столб и цевчест елемент. На пример, делот на сидро 45x45 mm и висина од 20 см во долниот дел од инсталацијата ќе се потпира на конусна ракав организира на крајот на решетката. Горниот дел од тубуларниот елемент на конструкцијата е завршен од орев со мијалник. Багажници за прилагодување на подот е направен од трајни пластични и имаат еден метрички надворешен навој (M24), кој им овозможува на приемот да го издржат значителен товар.

1318541207_1-2

Според експерименталните податоци, постојат 6 котли за квадратен метар на подот регулиран на трупците. Пресметаната компонента на товарот на подот во овој случај е 3500 кг.

Што е подлогата за прилагодување на уредот за застој, ќе му кажете на ова видео.

Прилагодливи тротоарите на иверица

Главната предност на прилагодливиот под на иверица е нејзиниот квалитет и цена. Цената и квалитетот на регулираните подови, чија цена не се разликува од уредот на цементни кошули, е прилично демократска. Напротив, очигледна предност ќе биде удобна инсталација, која можете да си ја направите.

регулируемие-поли-06

Затоа, повеќето мајстори имаат тенденција да инсталираат подвижен под, намалувајќи ги трошоците за уредот и инсталацијата. Што треба да знаете кога ја составувате оваа конструкција на подот?

регулируемие-поли-05

Во дизајнот на прилагодливиот под на иверица, нема заостанувања. Како прилагодливи потпори користат специјални чаури кои имаат внатрешна нишка. Монтирање на грмушки се врши директно во иверица, во точките на прицврстување на кои се дупчат монтажните дупки.

3_img2

За оваа технологија се користи прицврст со помала висина отколку со уредот и почитување на технологијата на подот на дневниците. За прилагодливи подот на иверица ќе бидат вклучени 7 елементи на сидро за еден квадратен метар на површина. Во исто време, товарот на подната база ќе достигне 5000 кг.

регулируемие-поли-08

Како да монтирате прилагодливи подови со свои раце

Изборот на видот на конструкцијата на подот кој се прилагодува, се прави изглед на просториите за поставување на лавици. За да го направите ова, паралелните линии кои ја одредуваат локацијата на застој се претепани. На овие линии со прилагодливи интервали ќе има прилагодливи потпори.

регулируемие-поли-03

Поддржувачите се фиксирани цврсто со користење на спојници. По инсталирањето на потпорите, завртките се завртуваат. Преку отворите за дупчалки се вметнуваат приклучоци и завртката е прицврстена. Излезените врвови на потпорниците се исечени со длето. Повеќе информации за инсталирање на подесување на подот на иверица се претставени во ова видео.

Недостатоци на регулираните подови

Единствениот, но значаен недостаток на регулиран секс е појавата на крцкање. Причината за несакано појавување на крцкање во дрвена основа, која започнува да се шири или да се потпира под влијание на влага или температурни влијанија.

регулируемие-поли-01

Покрај тоа, структурата на прилагодливиот под има многу точки на контакт, чие однесување е непредвидливо со текот на времето. Но, не очајувајте, сите проблеми може да се коригираат порано или подоцна со свои раце.

Можеби сте заинтересирани за: