Украсување на бања со пластични панели, како да го изберат правото, инсталирање на пластични панели, корисни совети

  • admin
  • 19 Март, 2015 година
Украсување на бања со пластични панели, како да го изберат правото, инсталирање на пластични панели, корисни совети

Бројни корисни совети за поправка на бања во стан никогаш не се залудни. Секогаш можете да научите нешто ново и прогресивно. Mottled со совети и реклами на интернет за располагање со кои се соочува бања со свои раце доведува до мисла: "Ќе можам ли да инсталирам пластична?". Фрлете ги сите сомнежи, и одлучно започнете да ја завршите бањата со ПВЦ панели.

Прелудијата за поправка во бањата

Почнувајќи поправка во бањата, треба внимателно да ја пресметате локацијата на завршните материјали за декорација на ѕидови и тавани. Малата големина на бањата и достапноста на комуналните услуги ја комплицираат инсталацијата, па мора да излезете со опции за украсување.

вана-хрушевка1

Се разбира, соочувајќи се со плочки може да се смета за најдобра опција за завршна обработка. Но, макотрпноста на процесот на поставување плочки и нејзината значајна цена се пречка. Појавата на нови градежни материјали - пластични панели во голема мера ја олеснува поправката во бањата. Како да изберете и да ги инсталирате пластичните панели себе?

paneli-pvh-

Работи што треба да се запаметат при изборот на панели

Потсетиме дека изборот на пластични панели за бања, сакам да го завршам протокот и ѕидовите:

• Отпорен на дневна влага

• Брза и лесна инсталација

• е дозволено да се скрие дефекти во ѕидовите и комуникацијата

• беше лесен за постојана грижа.

Слика 1

Затоа, прашањето: "Како да одберете пластични панели" треба да се оправда со комбинација на овие критериуми. Потребно е да се разликуваат пластични панели наменети за инсталација на таванот и ѕидовите на тоалетот. Која е разликата? Природно во дебелината и ширината на панелите.

Image 2

Пластичните панели, независно од надворешните производители на бои и тонови, ги произведуваат следните големини:

• должина - 2,6; 2,7 и 3 м.

• Ширина од 0,15 до 0,50 м

• Дебелина - 6,8,9 и 10 мм.

Корисни совети

Постојат шишиња за таванот, кои имаат широчина од 100, 250 и 250 мм. Најдобро е да се работи со широк панел. Таванот во бањата, соочен со широк панел, изгледа како цврст авион.

Пластични тавани и ѕидни панели

Таванските панели дизајнирани за "врвна" монтажа не се отпорни на удари. Дебелината на таванските панели се движи од 0,6 до 0,8 мм.

7c22a2a84283def5aab8957bb21b9d2c

За завршувањето на бањата со пластични панели можете да го користите:

• ПВЦ панели насликани во маса

• панели со флексографија и флексопечати

• Панелите се ламинирани.

Потсетиме дека едноставните ПВЦ панели имаат чиста бела боја. Цената на пластичните плочи во бањата зависи од видот и видот на изработка.

Панелите, насликани во маса, имаат богата сенка и изглед во текот на целиот процес на работа.

panely_plastic

За панели направени со флексографија и флексо печатење, се користи карактеристичен релјефен модел со помош на плоча за печатење. Завршениот панел со флексија е покриен со заштитен слој од специјален лак, кој ги штити панелите од пенетрација на влага и механички влијанија.

35421580

Поради панели за ламинирање се здобијат со ефективна текстура и нова густина на квалитет. Ламинирани панели и со печатен модел се разликуваат по цена од панели насликани во маса.

Дали избирате панели за бања?

Корисни совети: ова видео е ажурирано!

Проценети и проценети дела

Пред почетокот на работата на облогата на бањата со ПВЦ панели, неопходно е да се направат проценки чија цел е да се одреди бројот на панели и монтажни профили, во зависност од насоката на поставување на панелите.

Untitled-44

Оценете ја површината на ѕидовите со плоштадот на собата, земајќи го предвид присуството на споеви, агли, отвори, како и нестандардни елементи. Под нестандардни елементи се ниши, кабинети и полици.

Општа пресметка

Севкупната пресметка се состои од пресметување на потребниот број на материјали потребни за инсталација:

• Покривни работи

• бројот на ПВЦ панели

• Пресметка на монтажни профили.

Untitled-182

должина пресметка

Како гајба за облоги за бања, користете шини, инсталирани околу периметарот на собата. За секој ѕид, пресметајте ја површината на облогата со ребра и пресметајте ја должината на лајсни. Во овој случај, потребно е да се земе во предвид правецот на инсталација на гајтанот. Кога се поставува хоризонтално, должината на кутијата е:

Lgor = L + 2 * b * hc

со вертикално поставување Lver = L + 2 * b * lc

Кога пресметувате, треба да додадете 5 проценти за преклопувањата. Резултатот е заокружен.

1399916687_raschet-materiala

пресметка на бројот на панели

Пресметката на вкупниот број на ПВЦ панели се пресметува според формулата:

N = Sob / lpan * hpan

каде што Sobl е областа на гајба,

hpan е ширината на еден панел.

1883390

пресметка на монтажни профили

Пресметувањето на бројот на монтажни профили се врши со мерење на висината на аглите и периметарот на таванот. За соочување со бања користете ги следните профили:

• почеток

• надворешен и внатрешен агол

• тавански первази

• универзално калапирање.

plastikovye_paneli_furnitura_2 (1)

По завршувањето на сите пресметки, можете да продолжите со инсталацијата и завршувањето

бањи со пластични панели.

Како да инсталирате ПВЦ панели

Инсталација на пластични плочи на таванот и ѕидовите на бањата се врши на традиционален начин. Пожелно е да се започне инсталацијата од облогата на ѕидот.

Неопходно е да се разликуваат следниве методи за монтажа на пластични плочи:

• за течни нокти

• на рамката (гајба).

potolok-v-vannoy-iz-pvh

Како специјалистите избираат како да се инсталираат панели? Експертите советуваат: инсталацијата на панели со течни нокти ќе биде оправдана во случај на совршено рамна површина на ѕидовите и таванот на тоалетот. Се согласувам дека ова е уникатен феномен. Затоа, инсталацијата на гајба е најчеста.

steny-v-vannoy5

Корисни совети

Пред фиксирање на ПВЦ панелите на гајба, не е повреден да се работи на краевите на панелите со силиконски заптив. Ова ќе обезбеди запечатување и исклучување на влезот на капки вода или влага во панелите.

Инсталацијата на панели се изведува во фази и не предизвикува посебни тешкотии. Како да се направи панел со пластични панели, е претставен тука.

Нека секогаш е пластична

Пластичните панели имаат иднина без облаци, додека дизајнерите и производителите не измислуваат нешто попрактично. Во меѓувреме, материјалот што се свртени е пластичен напред!

103

92

Можеби сте заинтересирани за: