Уред за култиватор: јазли, секачи на почва, мотор, додатоци.

  • admin
  • 10 јуни 2016 година
Уред за култиватор: јазли, секачи на почва, мотор, додатоци.

Тешка работа за одгледување на земјината парцела може да се претвори во пријатно хоби, ако го олесните. Ова е олеснето со купување на градинарска опрема, моторно култиватор. Сепак, шокантни изобилство на агрегати укажува на правото на избор, особено од руралните плантажа наскоро ќе биде ослободен од снег. Ајде да побрзам со избор, откако го проучувале уредот на основните единици на единицата и можноста за работа.

Одгледување на почва со машини

обработка на почвата и плевел контрола може да се земе развлечена природа, ако времето не почнат да го користат мали алатки и опрема - култиватори. Тоа култиватори се наменети за континуирана обработка на почвата и одгледување (плевене), олабавување користење на специјални ротирачки алати за сечење.

00051483

Прашањето: "Како да се избере култиватор" мора да исполнува одредени критериуми за селекција и барањата за техниката. Покрај тоа, на соодветноста на купување и работат култиватори зависи од големината и област на локалитетот и видот на третирана почва (глина или песок, лабава или набиен, напуштени или окупирана различни култури, како и различен ред проред).

maxresdefault

При обработката на земјиштето, структурата на почвата е особено важна. Затоа, за тешки и влажна почва почвата се препорачува да се даде предност на моќни култиватори, а за песоклива почва на ниско-култиватори.

Пред да продолжите со изборот на опрема, нема да боли да дознаете како единицата е наредена, и можете да го изберете соодветен модел elektrosila.ukr.

dvigatel-dlya-motobloka-lifan-168f-5,5-l.s

Како се уредува единицата

Уредот и принципот на работа на култиваторите се заснова на формирање на почвата со вртење на алатот за сечење од моторезивните секачи. Милс истовремено се елемент за возење на единицата, предизвикувајќи го движењето напред.

фрези

Според главните технички параметри: капацитет, продуктивност и тежина, моторните култиватори се поделени во класи:

•        белите дробови   (мала моќност до 3 КС тежина на единица до 20 кг). Во суштина, ова се електрични или батериски модели

•          медиум   (моќност до 6 до 7 киловати тежина до 45 кг). Тоа се бензински единици

•          тешки   (моќност над 7 КС и импресивна тежина на "тешка категорија").

јазли

Главните единици на моторниот култиватор се:

• Рамка

• Тркала (една, две или три)

• сечила за мелење на почва

• Мотор со внатрешно согорување (бензин со 2 или 4-мозочен удар)

• Резервоар за гориво (бензин или бензин)

• рачна единица за управување со рачки

• ротор за фиксирање на алатот за сечење (мелење машина)

• Монтажа за прицврстување.

Шема-уреди-мотокультиватора

сечење на почвата

Сечење елемент, инсталиран на секој мотор-култиватор, е мелница за почва. Со употребата на машина, можно е да се уништи плевелот, да се мешаат слоевите на почвата, да се изедначи површинскиот слој, да се отсечат hummocks и да се развие рабовите, како и да се воведат минерални ѓубрива.

Hyundai-T850

Затоа, при изборот на агрегат, посебно внимание се посветува на квалитетот и квантитетот на активните мелење сечила, со помош на кои е можно да се произведе пареа и трева култивација.

Корисни совети

Визуелно, мелниците на почвата се слични на мали сабји или свиткани нозе, фиксирани на вратило кое ротира со френетична брзина до 200 вртежи во минута, во одреден редослед. Постојат неколку конфигурации на шарки, канџи ротациони почви, меѓу кои "гуши шепи" заслужуваат посебно внимание. Таквите мелници успешно се користат за цврста почва при орање на заговор за компири. Брзо орање на почвата со употреба на "вранарски стапала" од 3 или 4 реда овозможува да се спречи уништувањето на градинарски и градинарски штетници. Со оски ø 25 mm се користат 3-редни секачи за мелење за употреба во култиватори Мол, Тексас, Кајман. Со ø оската 30 mm во единиците користат сечила од 4 ред.

Freza_Pubert-3-sekcii-270x270

мотор

Кога се користи гориво, моторен погон може да биде:

• бензин или дизел

• електрични

• Батерија.

champion-g200f_enl

Бензин

Моторните култиватори на бензинските мотори имаат моќ од 1,36 до 7,0 КС. Волуменот на резервоарот за гориво за различни модели е од 0,5 до 3,6 литри. Работната длабочина на развојот на почвата достигнува од 15 до 35 см со работна ширина од 24 до 90 см. Бројот на брзини може да биде од 1 до 3 со задниот удар на култиваторот.

Image 42

Солидната конструкција на бензинскиот култиватор може да тежи од 9 до 95 кг. Гаранцијата на производителот е од 1 година до 3 години. Со употребата на единица за бензин, станува возможно да се обработат големи површини со неограничен радиус на движење.

45c08c5d-8a32-1b50-cf2e-6b05451cab6b

Рејтингот на бензинските агрегати ќе покаже каков вид моторни култиватори е подобар:

•          Шампион GC243   (моќност 1,25 kW, капацитет на моторот 42,7 cm3, резервоар -1,3 литри)

•        Тексас Хоби 500 ТГ   (можност за инсталирање додатоци: рид, полникник, копач на копачи)

•        Крт MK-9-01(шарнирни ротитилери со ширина до 60 cm со систем за палење со транзистори)

•          Pubert MB Fun 450   (со сопственички Хонда 3.5-литарски мотор со црвен менувач со тежина од 31 кг).

4_prev

Електрични

Моторни култиватори се електрични и маневрирани во споредба со бензинските единици (повеќето електрични модели тежат од 9,5 кг). Моќта на електричните модели достигнува од 0,7 до 1,4 kW. Работната ширина на мирисот е од 15 до 65 см, длабочината на сечилото е од 15 до 25 см.

2

Единствената непријатност при ниско ниво на бучава е ограничувањето на движењето на електричниот кабел и мешањето во неговото движење. Покрај тоа, моторот лоциран на дното на рамката го зголемува оптовареноста на рачката и рацете за време на работата. Покрај тоа, култиватори на електрични мотори имаат мала длабочина на обработување и нема додатоци.

Рејтингот на електрични агрегати ќе ви овозможи да изберете и да ви кажете каде да купите електричен култиватор:

•          DDE ET1200-40   (олабавување на прегазената земја)

•        Садко ЕТ-390   (за лесни и дехидрирани средни почви)

•        Zirka JY-1000A   (подготовка на почва за цветни леи).

3872x3151_706547_ [www.ArtFile.ru]

Полнење

Прочистувачите на батерии имаат капацитет од 0,8-1,0 kW. Времето на работа за едно полнење на батеријата е од половина час до 45 минути. Работната длабочина на олабавување и подготовка на почвата е 24 cm со работна ширина до 47 cm. Бројот на брзини е од 1 до 3, со можност за одење зад назад.

monferme-агат

Тежина на акумулаторски единици до 32 кг. Акумулаторските единици се со низок шум, лесно се стартуваат и застануваат, покрај тоа што имаат можност слободно да се движат низ локацијата.

Единиците за батерии имаат одлична можност да работат на тешко достапни места и со минимални трошоци. Главната работа е да имате време да се процесира за време на полнењето.

31d44d2b768bc612b83e3b4c11520678

Единствениот недостаток е способноста за мелење на мелење и краткото време на работа со долго полнење на батеријата (8 часа).

Оценка на единици на акумулатори:

•        Црн Декер ГХЦ 1000   (ширина до 20 см, телескопска лента со две дополнителни рачки)

•          Monferme Agat   0,8 kW.

Shema-kreplenija-navesnogo-oborudovanija-k-motokultivatoram

Корисни совети

При изборот на модел, неопходно е да се води сметка за безбедно работење, па затоа треба да се поздрави присуството на стоп прекинувач. Идеална опција е рачката за сопирање во итни ситуации со едноставни контроли. Да се ​​диверзифицираат можностите на единицата е можно со додатоци за моторни култиватори.

 

_________________5515122d60461

прилози

Производителите се грижеа за луѓето што обработуваат земјиште. Корисни и удобни прилози може безбедно да се наречат:

• Hiller и ора, овозможувајќи да се формираат сеидба бразди, да се спроведе одење и олабавување на земјата

• копач на компири.

Каде да ја купите единицата

Можете да купите моторни култиватори во специјализирани или онлајн продавници. Кажи ми дека водечките производители на опрема се: Pubert, STIHL, MTD, Викинг, Хускварна, кајманите, обезбедување на испорака и одржување на технологија.

Може да бидат заинтересирани: