Договор за поправка на станови, нијанси, како правилно да се организира договор, корисни совети

  • admin
  • 17 декември 2016 година
Договор за поправка на станови, нијанси, како правилно да се организира договор, корисни совети

Ерата на договорните односи генерира доверлив однос. Но, не секогаш принципот: "договорот е поскап од пари" одговара на реалноста при склучување на договор. Дека тоа не беше болно за погрешно составен дел од документот кој ќе свири еден ден против вас, научи да обезбеди ситуација и успешно да победи.

Договор: што, каде, кога и за колку

Со намера да го поправите станот, дури и не се сомневате во каква бирократски бирократија може да влезете. Службата за поправка на стан со правно или физичко лице вклучува склучување на договор.

cci27072011_00001

Дали сте заинтересирани за тоа кој и со кого треба да се согласите?

Во очекување на сарказам прашањето кои сакаат да се направи поправки во станот, покажуваат дека во "Договор за вршење на поправка и завршни работи» на територијата на Русија и Украина утврдени следните ставки:

• предмет на договорот и обемот на работа

• правни аспекти и одговорности на Клиентот и Изведувачот

• трошоците за извршената работа, според проценката за поправка и градежни и монтажни работи

• проценка и пресметка на материјалите за поправки, како и календарски распоред на работа.

smetanaremont

Договорот мора да биде наведено: името на објектот на клиентите и нејзината локација, целосна детали на компанијата вршење на работата, пресврт време (почеток и крај). Додатокот на Договорот е писмена проценка за поправка на станот.

Конечниот акорд на процесот на поправка е двострано потпишување на сертификатот за прифаќање.

3840(1)

Секој договор за поправка на станови, на примерок од која може да се позајмуваат на интернет, РСО, домување канцеларија или OSBB (Украина), е правно обврзувачки. Договорот за поправка на стан со поединец е направен и потпишан во согласност со закон.

luchshee-kasko-kak-vybrat-1

Корисни совети

Пред склучување на "договорот", нема да боли да ги проучи сите поени, особено кога лицето е вклучено. Ќе откриете многу неочекувани работи. На пример, по потпишувањето на Законот, барањата за квалитетот на извршената работа и нивниот обем повеќе не се прифаќаат.

samostoiatelinii-remont-kvartiri-e1468908431131

Затоа е неопходно во фаза на извршување на работата прецизно ги заостанува плочка или позадина, кога уметникот совршено ги исполнува сите ваши желби. Тогаш ќе биде предоцна. Патем, изберете Изведувач, и вие имате право да гласате во целост, треба да биде разумно.

Изберете изведувач: занаетчии или тим за поправка

Изборот на изведувачот за поправка ќе биде поврзан со критериумите за пребарување, меѓу кои главните може безбедно да се наречат: репутација на фирмата или мајсторот, легализација и солвентност на мајсторот, како и повратна информација за претходната работа на ова лице.

53874594__3

Не можеме да се сокриеме дека пазарот за услуги за поправка денес е полн со труд, претставена од ракотворби од 2-3 лица и цврсти мулти-профилни тимови за поправка. Потсетиме дека ниската цена на поправка за да се добие добар квалитет е невозможна. Потценети цени да стане јасно дека пред вас или аматер или хак, кој може да биде во зделка скандалозна фигурант.

uuu

Подобро е да се даде предност на квалификуван тим на ремонтни лица кои работат на нови технологии користејќи докажани градежни материјали.

Не би повредило да се разјасни односот помеѓу Изведувачот и даночниот инспекторат и агенциите за спроведување на законот.

1742174_original

Да додадеме дека за повеќето од договорите, стандардните форми, предвидени со законодавството, се користат при изготвување и потпишување на документот.

M7DFcG_XysA

правен лекар - кој е другата договорна страна

Кога составувате договор за поправки, неопходно е да се потсетите кој е вашиот колега: физичко или правно лице. Даночниот статус и овластувањата на договорната страна што го потпишуваат договорот ги одредуваат условите на условите и реквизитите, како и економските придобивки и даночните последици.

Слика 1

Која е разликата помеѓу договорот со приватно лице или договорот со правно лице? По склучување на договорот, на 2-ри правни лица исто така се бара писмен документ од утврдениот вид. Потпишувањето на договор помеѓу поединци или поединец, предмет на нотарска и државна регистрација, се смета за покомплицирано.

_2328

Корисни совети

Изворот на сигурни и целосни информации за фирмата до клиентот е

Единствениот регистар на даночни обврзници, кој ги сними следните податоци:

  • правната адреса на давателот на услугата
  • тековна сметка, TIN
  • Сертификат за претприемничка активност

(градежни и ремонтни работи) во рамките на постојното законодавство.

индекс

Дали знаете како да подготвите договор?

Навистина впечаток дека не е тешко да се изготви договор е измамен, што треба да барам кога склучувам договор? Да речеме дека принципот на договорни односи е слобода на договорот. Сепак, двете страни во договорот се малку ограничени во изборот на услови. На пример, законски ценовни услови за подготовка на проценки.

Слика 22

Ние нема да се скриеме, најстрадантната нијанса во изготвувањето на договорот е цената на извршената работа. Сепак, трошоците за поправка се фокусирани на секој клиент. Пред почетокот на претстојната поправка потребно е да се утврди каква ќе биде направена поправка и инсталација - "економија", "удобност" или "евро". Овие информации се неопходни за детализирање и составување на проценка и лист на материјали.

Слика 7

На пример, категоријата на поправка "удобност" е квалитетна поправка извршена во согласност со SNIP и стандарди.

Тајните на поправка на квалитетот ќе го споделуваат видеото.

Проценетата документација е изработена според сегашните цени и цени.

Задолжителната состојба на договорот за поправки се условите за спроведување, имено, датумот на почеток и крај. Крајниот рок за работа може да се промени од повеќе причини:

• повреда на условите на договорот

• Прекинување на договорот.

fd0a079dfb77ec91956114cb0fee7

Времето за вршење на ремонтни работи е потребно (слабо сушење на површината во текот на зимскиот период или промена на технологијата на примена на материјалот) се корегира со меѓусебен договор помеѓу Изведувачот и Клиентот.

Склучи договор или не да се заклучи

Ние ќе докажеме дека потребата од договорни обврски ни овозможува да заштитиме од материјални загуби и да бараме Изведувачот да врши квалитетни работи за поправка и монтажа или да ја надомести загубата, што се однесува до точката на документот.

Прекинување-договор-потпис

 

Кога раскинувате договор или произлегувате од проблеми и прекршоци, препорачуваме да ги следите прописите и актите.

За редоследот на склучување на договорот, а исто така и низа на перформанси на поправка ќе кажам видео.

Можеби сте заинтересирани за: