Украсете го балконот, како да направите покрив на балконот, направете го тоа право

  • admin
  • 28 јуни 2014 година
Украсете го балконот, како да направите покрив на балконот, направете го тоа право

На балконот на последниот кат на катна згради може да се нарече територија на инспирација. Високо, далеку и видливоста на хоризонтот го открива потенцијалот на сопствениците во подобрувањето на балконот. Единственото нешто што го помрачува постоењето е обилните снежни врнежи и поројните дождови што попрскуваат и водат балкон.

Па, треба итно да се реши ова со инсталирање на сигурен покрив на балконот.

Дизајнот на покривите на балконот

Сопствениците на балконите од последниот кат од повеќекатните куќи многу често се незадоволни од недостатокот на покрив над балконот. Сепак, типичните проекти на повеќекатните куќи едноставно не обезбедија аранжман на покриви од овој тип.

117439_big

Што треба да се направи за подобрување на покривот на балконот на последниот кат? Со цел да се опреми балкон и да се направи сигурен покрив, мора да се има на ум дека структурата на покривот може да ги има следните видови:
  • зависна конструкција
  • независен дизајн.

Хидроизолација-балкони.-Матс-Бентомат

ЗависниКровната конструкција се користи во комбинација со потпорни елементи - тоа е систем на алуминиумски рамки. Таков дизајн е лесно да се инсталира, бидејќи има елементи за поддршка и ништо повеќе не е потребно за да се измисли.
Независно структурата е рамка за носење рамка, изработена од метален агол. Металниот агол е основата за прицврстување на гајби и покривање на покривот.

криша-на-балкон

Независноста на дизајнот обезбедува дополнителни можности за подобрување на балкон и покривот, а особено. За подобрување можете да изберете друг вид на обложување, профили на системот за застаклување и целокупни димензии, кои никој и ништо не ги ограничува. Затоа, летот на имагинацијата да се создаде покрив на балконот, ништо во принцип не треба да се спречи. Значи, како можеме да направиме покрив на балконот со свои раце?

naves-nad-balkonom-iz-polikarbotana

Кој материјал може да се користи за да се направи покривот

Да се ​​направи покрив на балконот може да биде направен од било каков материјал, за тоа не е потребна дозвола од надлежните органи или соседи.
  Покривот на балконот е мала архитектонска форма која не бара одобрување за време на дизајнот и инсталацијата.
  За да го направите покривот на балконот користете тврди и меки материјали, како и транспарентен слој.

3941984

Најчестиот вид на премаз е разновидните видови на челични лимови, вклучувајќи ги и брановидни лимови, брановидни лимови, галванизирани. Изборот на брановидни плочи за подобрување на покривот е едноставен, бидејќи е можно да се прицврсти на која било покривна конструкција, зависна и независна. Покрај тоа, цврстината на изградбата на брановидни плочи или брановидни лимови може да издржи снег и ветер товари. Сепак, значителното ниво на бучава на капките на дожд на покривот може да го засени постоењето.

jeleznaya-krisha-na-balkon

Затоа, развојот на цврста структура за прицврстување крути материјали треба да застане на клучната место за подобрување на балконот.
  Меки покриви материјали за балкон под покривот, исто така, се користат активно, како и крути. Меѓу меките материјали најмногу им се давало на ондулин. Ondulin, во споредба со цврсти брановидни плочи, е одличен изолатор на бучава. Вредно е повеќе од металните плочи, но го изострува покривот на балконот од прекумерна бучава.

euroshifer

Транспарентно покривање на покривот изгледа секогаш импресивно. За производство на овој тип на покрив, се користат двојни застапени прозорци или мобилен поликарбонат. Двоен стаклен прозор за кровна инсталација се препорачува да се користи од калено стакло. Подобро е да се користи поликарбонат саќе во "топла" верзија на застаклување. На Карактеристика која го разликува од поликарбонат е зголемена отпорност на УВ зрачење, спречување на уништување на структурата материјал.

image_get

Како да изградите свои раце на покривот на балконот

Оптималната опција за поставување на покривот на балконот е изградбата на брановидни плочи. Структурата на покривот претпоставува рамка за поддршка, на која сандакот е фиксиран на врвот и слој е поставен.

профилен покрив

Изработка на потпорната рамка

За производство на рамката на покривот со помош на метални агол, на пример агол № 60. челик агли се заварени во форма на правоаголен триаголник.

0fa06d4d6eb7

На потребниот број на аглите (референца рамки) се определува според должината на балкон, со чекор со препорачана 80 -100 cm. Бројот на агли може да биде од 4 до 6 парчиња. Аглите мора да бидат подготвени пред процесот на инсталација. Завршени агли се фиксирани на ѕидот со помала страна со користење на закотвени завртки 70-100 mm во должина.

derkarkas-500x500 ++

 

 

Сидро е погребано во работната површина на ѕидот до длабочина од 80 мм. Ако работната површина е ѕидање, кој се користи со посебни сидра disjoining игла која поправа позицијата и одредување на рамката. На формираната рамка за поддршка се гради амбалажа од 40x40 mm граѓа, која се третира со посебен антисептик. Во заостанатите летви и метални агли, дупките мора да се направат претходно, преку кои ќе се поправи покривката.

introdom_krysha_12

 

Прицврстување на брановидни плочи на подготвениот скелет

За фиксирање на брановидни плочи, подобро е да се преферираат специјални завртки за самопреслушување со заптивка за миење. Спојувањето на брановидни плочи е направено, земајќи ја предвид вредноста на еден бран. За еден квадратен метар на покривот се обезбедени 8 до 12 точки за прицврстување.

kak-sdelat-kryshu-na-balkone

По приложување листови на брановидни картони на гајба, јазот формиран помеѓу ѕидот и листови се полни со пена во внатрешноста. Надворешните пресеци се запечатени со раствор од цемент и се третираат со заптивната смеса.

Како да се изгради покрив на балконот ќе му помогне на ова видео.

Изградбата на покривот на балконот на мобилниот поликарбонат, веројатно, исто така, произведува независно.

поликарбонат покрив

Да се ​​создаде покриви од поликарбонат со користење на широк панел 700 и 1050 mm, и профили "HP", профили дебелина зависи од дебелината на поликарбонатни плочи 6, 8, 10 и 16 мм.
  Процесот на изработка на рамка за поставување слој е сличен на процесот на производство на рамка за брановидни плочи.

958068_html_m2335e2ee

При креирањето на поликарбонатниот покрив, затегнувачите на панелите мора да бидат поставени вертикално долж должината на панелот. На потпирачите на подлогата на рамката на покривот, рабовите на панелите се наредени долж должината. Надолжните рамки се поставени во чекори од 700-1000 mm. Поврзувањето на поликарбонатните плочи едни со други и прицврстувајќи ги на надолжните носачи, ги користат поврзувачките профили. Прицврстување на попречно лепење на панели се врши со завртки опремени со термовела.

thermos_289_02

Термосомот е елемент за прицврстување кој се состои од:
  • подмачкана со нога
  • подлошки за запечатување
  • капакот е прицврстен.
  Висината на пластичната машина со нога одговара на дебелината на поликарбонатната плоча. Thermowashers нога во оперативна состојба лежи на површината на труп, со што се спречува можноста за колапс скапи панел.

термоша

Затоа, за да се компензира за експанзија, се препорачува дупките во панелот да се направат 2 мм поголеми од дијаметарот на стеблото.
  Главната нијанса, кои треба да се обрне внимание при инсталирањето, запечатување на краевите на панели е направен од поликарбонат. Кога навалена покривот балкон панели, горниот крај се запечатени со алуминиумска леплива лента, на долниот крај на панели со користење на перфориран лента, која обезбедува проток на кондензат и ќе се спречи навлегување на влага.

komplektuchie-m8__7_

Во овој случај, високотехнолошкиот мобилен поликарбонат ќе обезбеди сигурна заштита на покривот на балконот.

Во меѓувреме, со свои раце изградете стакло со поликарбонат, можеби ќе биде тест задача пред да го инсталирате покривот над балконот.

Можеби сте заинтересирани за: