LDF Ultrawood: таванот корнизи, прозорци и врати, кат перваз, мазни рабови, мазна панел, инсталација, сликарството, точно docking станици со свои раце.

  • admin
  • 16 февруари 2016 година
LDF Ultrawood: таванот корнизи, прозорци и врати, кат перваз, мазни рабови, мазна панел, инсталација, сликарството, точно docking станици со свои раце.

Брзиот изглед и примена на лајсни во декорација беше примен од страна на повеќето мајстори со задоволство. Каде на друго место може да се најдат такви достапни и во исто време практичен материјал, што дава можност да се дизајнира просторијата на оригинален начин? Освен ако во Америка или Канада, од каде што всушност дојде. Оркестарот LDF од Ultrawood самоуверено ги освојува просторите на нашата градежна индустрија.

LDF декор, прв познаник

Познато е дека за да се создаде висококвалитетен и препознатлив ентериер на просторијата, се користи декор од калапи. Доминантна компонента на декорацијата на европските и американските куќи и структури е LDF декор, кој ги зазема првите позиции во сегментот на внатрешна декорација.

02

Првиот познаник со американскиот LDF декор се должи на прикажувањето на екраните на филмовите од 90-тите. Брилијантната едноставноста на станбени внатрешен екран плени срцата и умовите: строга геометрија на plinths и корнизи, architraves и ѕидни панели укажува на тоа дека тоа е едноставна и убава.

165474-73103ef37e2055047433b1f581028c68

Денес декор LDF (LightDensityFiberboard), што е компресирана со посебен «PinusRadiata» технологија влакна канадски борови, самоуверено се населиле во приватните домови и градот апартмани.

f425d2d47ea6429ee2f6d683f9a633ee

Доволно е да се запознаете со моделите од каталогот на Улвудвуд за да сфатите дека Ultravwood е нешто повеќе и пооригинално од обичниот притисок на производот.

525e4d8625dba_big

Ја презеде во рацете или еднаш да се допре до производи од американскиот декор, ви е јасно, што е тоа што е потребно при регистрација на просториите. Се чини дека лесен и добро обработен материјал буквално е создаден за да се создаде нов ентериер. Па зошто да не се обидеме да ја рафинираме собата, како во тој филм?

Материјал за идна декорација

Целиот материјал, штуко-лиење и калапи ултравуд ви овозможува да креирате стилски дизајн на ентериер, нагласувајќи ја софистицираноста на скапи позадини или подни подови.

Што точно е квалитетот на LDF декор Ultrawood?

ultrawood_003

Во споредба со моделите на декор од пластика, дрво или полиуретан, се утврдуваат најдобрите квалитети на материјалот:

• во фиброзната структура на материјалот што обезбедува отпорност на оштетување

• во еколошката компатибилност на природните компоненти, од кои материјалот се состои

• во разновидни модели на производи (лајсни, панели, лепила од штуко и алуминиумски плочи)

• целосно отсуство на "собирање" и деформација.

pp3

Најзначајно, секој производ од архитектонски декор на Ultrawood се снабдува од страна на производителот во подготвена форма и е речиси подготвен за инсталација и сликање. Декоративните елементи не се рушат за време на обработката и пилирањето, обезбедувајќи идеална состојба и димензии. Секако, таков материјал од иднината правилно ќе обезбеди максимум погодност за оние кои се навикнати да вршат поправка работа со свои раце.

429

Производи од LDF декор на Ultrawood - од подот до таванот

Декор производи од производителот на декор во каталозите се претставени со следниот асортиман:

• Подножјето корнизи се мазни, со шема и под осветлување

• Рамки на отворите на вратите и прозорците

• лајсни заоблени мазни

• подни плочки

• Панелите се мазни.

525e3de54a516_big

Оркестарот архитектонски или штуко ултравуд се профили со стандардна должина од 1,89 и 2,2 м. Погодни големини за големини на стандардни соби на станови и куќи! Лесни производи - плинтуси ultrawood ultrawood и украси ви овозможи брзо да ги красат тавани, ѕидови и отвори.

11

Со користење на линија на декор модели, можете целосно да се дизајнира секоја соба за различни стил и боја решенија.

Ако планирате да користите ултра мазни панели при работа, тогаш можете да ги собереш облицовки и кадрирање според нивните големини. Во моделите дури и истата дебелина на различни производи строго се одржува.

CR0001_big

Дизајнот на ентериер на спална соба, дневна соба, ходникот или скалите од ова е само победи. Ќе се обезбеди пренослив и луксузен поглед на просторијата по пристапна цена!

Покрај тоа, мазната внатрешна површина на лајсни и первази ултравуд е подготвена за употреба и заврши сликарство.

head_pic02

Сопствена инсталација на ултравуд

подготовка на профилот за инсталација

Инсталација и инсталација на производот декор ldf произведуваат со помош на пневматска алатка или едноставно ја навртуваат структурата на местото на завртките за самопреслушување. Стандардната должина на профилот го намалува процентот на материјални остатоци за време на сечењето.

Сликата 10 најчесто

Пред да почне инсталирањето, профилите се поставени отворени во просторијата за аклиматизација на структурата на материјалот за 48 часа. Потоа избираме сврзувачки елементи: повеќето профили имаат дебелина до 100 мм, па должината на завртката овозможува инсталација.

слика на профилни елементи

За завршна обработка, како плинтус за сликање, се препорачува да се користат водонепропусни внатрешни бои (емајл, алкидни, акрилни бои и композиции, акрилен лак).

promar400-боја

Како да го обои декор на LDF, е претставен во ова видео.

направи точни докинг јазли

При креирање на агол на поврзување за монтирање на стреата на таванот или на плочките, препорачливо е да се употреби чиста ножеви или пила (ако не постои стол на рака). Декоративните елементи се прицврстени на стол и се исечени под агол од 45 степени.

Слика 19 најчесто

Формирани зглобови на профили или други депресии за прицврстување се маскирани со кит на дрво, проследено со чистење и полирање на површината.

Слика 13

Но, најпристапниот начин на украсување е да се лепи профилот на течни нокти. Доволно е да се намести составот на задната страна од профилот или панелот од декор и притиснете го на работната површина за поставување.

За да направите сопствена инсталација на панели, лајсни и перничиња ќе ви помогнат ова видео.

Можеби сте заинтересирани за: