Поликарбонатни добрите и лошите страни. Кована ограда со поликарбонат. Инсталација на ограда од поликарбонат: означување, копање копани, монтажа на столбови, поставување на темели. Како да работите со поликарбонат.

  • admin
  • 02 јуни 2016 година
Поликарбонатни добрите и лошите страни. Кована ограда со поликарбонат. Инсталација на ограда од поликарбонат: означување, копање копани, монтажа на столбови, поставување на темели. Како да работите со поликарбонат.

Русија е заживување, да го замени досадна згради и огради се изопачени модата, модерна куќа и на оградата е хармоничен прилог на една убава куќа. Во моментов, на врвот на популарноста се поликарбонатните огради. Подолу се разгледа правилна монтажа на ограда направена од поликарбонат во домот, прочитајте ја статијата и се инспирирани за изградба на "ремек-дело".

Поликарбонат како градежен материјал

Ограда направена од поликарбонат   изгледа многу модерен во случај да е инсталиран со сите правила, во хармонична комбинација со метал, камен или дрво.

Модерен полимерен материјал во форма на поликарбонат е достапен во облик на плочи, проѕирни или проѕирни.


Врз основа на високо-квалитетни, со доволна цврстина, со мала тежина, отпорност на атмосферски влијанија, способноста да имаат различни форми - овој тип на градежни материјали е широко се користат во градежништвото, особено при инсталирањето на кровни конструкции за различни партиции, поликарбонат дизајнери создадоа многу убави суспендирани структури.

Модерните огради направени од поликарбонат го задоволуваат окото и изненадуваат со разновидност.

Прилично широк спектар на бои поликарбонат лист различни големини на состојба, можноста за избор на дебелина на градежни материјали - му овозможува на корисникот за да го изберете саканиот неговиот материјал.

Предности на поликарбонат

Заслугите на модерен поликарбонат треба да ги содржат следните точки:

- висока стабилност во однос на атмосферските феномени;

-долг работен век;

- стабилност на високи оптоварувања;

-Не корозија;

- прифатлива цена;

- голем избор на палети на бои;

-мала тежина;

- Едноставен метод за инсталација;

-Материјалот е способен да ги чува дадените форми;

- Одлична комбинација со други градежни материјали (камен, тула, метал и дрво).

Ковано железо огради - сон на многу сопственици на куќи, но често се запре, не само на високата цена на ковано ограда, но исто така и ранливоста на жителите од погледите на минувачите, можноста за продорот на мали животни и живина во текот на оградата.


Фалсификувани ограда во комбинација со поликарбонат, решава сите горенаведените проблеми и модерни огради се архитектонски ремек-дело.

Недостатоци на поликарбонат

За жал, не постои идеален градежен материјал и поликарбонат, како и други градежни материјали има свои недостатоци:

-fence поликарбонат, ако сакате, може да се конвертира вандали урнатини. Затоа, ако сметаш дека постои ризик од вандализам напади, тешко поликарбонат е погодна за изградба на вашиот ограда;

-листа поликарбонат врамени само друг градежен материјал се добие висок квалитет сила. Така, ако се одлучат да се изгради ограда направена од поликарбонат, се грижи за квалитетот на лого елементи на оградата. На поквалитетни товарот елементи, поригидна волја ограда направена од поликарбонат;

-Beautiful ограда, особено ако тоа се фалсификувани ограда со поликарбонат - чини пари.

Алатки асистенти и потребни материјали

Ако одлучите да се изгради ограда направена од поликарбонат на свој, во секој случај, тоа е пресек ограда или ремен поставен во место, треба следната опрема:

-слотови;

-седла вежба;

- мерниот инструмент;

- Бугарскиот;

шрафцигер и самолепливи завртки за метал;

-слој на шрафцигери;

- ниво на градење;

- капацитет или мешалка за бетон;

- цемент, кршен камен, песок;

-profilnye цевка поддржува и рамката, во согласност со димензиите на идната градба;

- зајакнувачка жица, за уредување на основата;

- прајмер за метал и боја.

Подготовка на темелите за идната ограда

Пред да копа ров за основање, со помош на градежна кабел, мора да се направи распоред, се создаде иднина оградата.

За оваа цел, да се вози на штипки на почетна точка за иднината на ограда и крај оградата.

Ако има било какви наведнува во ограда, во овие места е исто така изложена штипки.

Со помош на градина вежба, дупчат дупки во земјата за поддршка на агол, длабочина на не помалку од 1 метар.

направени вреќи песок, што ја постави аголна почивалиште на дното на секоја јама.

По столбови порамнуваат вертикално, со помош на либела, столбови треба да биде фиксна и покриени со бетон.

Неопходно е да се набљудуваат на инсталација на правилата на основа за земање примероци, и тоа:

-Depth ископа основа во согласност со длабочината на почвата замрзнување (замрзнување длабочина од 0.8 до 1.2 метри);

- длабочина на вградување на потпорните столбови 10-20 cm длабоко.

ширината на фондација под оградата најмалку 30 см;

се столбовите на поддршка се фиксни во конкретниот клетки, кои димензии се 45x45 см квадратни.

Откако изложени мислења агол, дупки се дупчат за средно поддржува, според означување, но да се зголеми силата на оградата, средно поддршка треба да се наоѓа на оддалеченост еден од друг, но не повеќе од 2 метри.

Доколку се направи континуиран појас основа ископа ров по целата должина на оградата, на длабочина од не помалку од 70 cm, средно столбови се инсталирани горенаведените метод.

За да се спречи оток на Фондацијата, по целата должина на рангирани засилен прачки во метален спој и се меѓусебно поврзани за метална жица.

По проверка на хоризонтална и вертикална основа носечките столбови и средно поддржува, основата е исполнет со бетон.

По конкретно ќе се посакуваната сила, тоа е можно да се започне на заварување, за да се поврзете сите елементи од оградата на рамката.

На крајот на заварување, шевовите почнат да издржам, за обработка на целата структура со буквар и боја.

Совет: Ако имате заварување, се создаде метален дел во форма на украс, убава модел на метал не само што ќе им даде на ригидност на оградата, но исто така го задржува поликарбонат од влијанието на камења и стапови во силен ветер и облагородување на вашиот ограда.

Цигла ограда со поликарбонат

Ѕид од тули поликарбонат изгледа многу убаво на позадината на тули, но изградбата ќе биде потребно повеќе време, како тули колони мора да биде сува, и да се изгради на време многу подолго од метална рамка, цената на таквата ограда ќе биде повисока од претходната верзија.

Поликарбонат, совети на професионалци кои работат со поликарбонат

За правилно инсталирање на поликарбонатни плочи се ориентирани во правец на ребра.

Ако листот не е ставен правилно, поликарбонатот може да попушта. Несоодветна инсталација поликарбонат повлекува стагнација на кондензат во клетките од поликарбонат и вода стагнација доведува до заматување на листот.

Сечење поликарбонат треба да се користи со мелница диск за намалување на дрво или кружни пили со парична казна заби.

Рабовите на поликарбонатните плочи мора да бидат покриени со леплива лента или приклучоци.

Зглобовите мора да имаат термален јаз, т.е. дупката за шрафовите треба да биде 2-4 mm поголема од дијаметарот на завртката.

На поликарбонат не е распукана на капка температури, листови не треба да биде цврсто заглавена завртки.

Како и секој материјал, поликарбоната треба да има јаз за термичка експанзија.

Заштитна фолија е отстранета од поликарбонат лист по завршената ограда собранието.

Можеби сте заинтересирани за: