Како да ја инсталирате влезната метална врата со свои раце: расклопување на старата врата, подготвување на вратата, монтажа на рамката на вратите по фази, инсталирање на вратата, топлината и бучавата.

  • admin
  • Април 22, 2016
Како да ја инсталирате влезната метална врата со свои раце: расклопување на старата врата, подготвување на вратата, монтажа на рамката на вратите по фази, инсталирање на вратата, топлината и бучавата.

како да инсталирате вратата на предниот метал rukamiPo својот однос кон вратата, што значи до влезната врата, можеме да кажеме дека луѓето се среќаваат на облека, а влезната врата во куќата или станот е во посета на картичка. Модерни vhodnye dolzhny врати биде сигурен и издржлив, но исто така и пријатен за око, и бучава ублажат teplosohranyayuschimi не само. За да одговараат на врата на сите од горенаведените барања, многу врата и вратата рамка мора да бидат направени од високо квалитетен материјал, па ако не можете да најдете на десната врата во специјализирани продавници, може да се купи влезни врати на ред, но дури и на десната врата мора да биде инсталиран правилно. За да го инсталирате, можете да поканите професионална или инсталирате сами. Во секој случај, информации за правилна инсталација на рамката од вратата и вратата, што треба да знаете.

алатки асистенти

За расклопување и инсталирање на влезната врата, подготовка на алатки се наведени подолу:

-bolgarka дискови;

-Quantitative градежни ниво;

-shock вежба или чекан;

-kuvalda или тежок чекан;

градење рулет;

-shurupovert;

-otvertka;

-topor и ножовка

Во прилог на алатка, да се подготват дрвена табла, која ќе се произведуваат од spacer штипки собранието пена или цемент малтер. Да се ​​качи на doorframe подготви метални анкери или метални прачки со дијаметар од 10-12 mm.

Пред купување на вратата, да направат мерења на вратата.

Ако инсталацијата на вратите ќе бидат управувани од страна на експерти кои што се врати на цел, тие ќе направат точни мерења.

И ако сакате да се купи готови вратата и да ја инсталирате себе, треба да знаете дека вратата лист мора да биде 20-25 мм потесен отворање, или рамката на вратата на новата вратата треба да биде веќе во големината на 40-50 mm отвор, а помал на 40- од отворот од 50 mm.

Демонтажа на старата врата,

Пред да го инсталирате нова врата, извадете го стариот.

Ако старата врата виси на шарките, под вратата, широко отворена, доведете го монтирање или лопатката и кренете ја вратата додека не излезе од шарките.

Ако шарките се се-во-едно, а потоа држете ја вратата, одвртете ги шарките со шрафцигер и без проблеми отстранете го листот на вратата.

По отстранувањето на листот од вратата, фатете го отстранувањето на рамката на вратата.

Ако кутијата е дрвена, таа обично е прицврстена со завртки или нокти.

Зашрафете ги завртките со шрафцигер, отстранете ги ноктите со ноктите.

Направете каква било понатамошна работа со шајка или монтирање.


Бидејќи деловите на вратата не може да се применат никаде на друго место во иднина, не можете да го избегнете тоа посебно.

И отстрани ги сите делови од патеката.

Професионалците, понекогаш, ги гледаа страничните делови од рамката на вратата и со тоа ја забрзуваа работата.

И ако старата кутија е метална, а металот е прицврстен со заварување или метални иглички, ќе ви треба електричен бугарски за метал, очила или маска.

По отстранувањето на сите прицврстувачи, се повлекува метална кутија.

Готвење вратата за инсталација на нови врати

По расклопување на старите врати и отворот, исчистете го отворот од стариот малтер и малтер по должината на обичниот периметар.

Обрнете внимание на долниот дел од отворот, ако во отворот, под старата врата, по чистењето, има скршена цигла или дрвен зрак, донесе сè во ред.

Фокусирајќи се на фактот дека новата врата треба да се инсталира на ниво на подот во ходникот или коридорот.

Ако инсталирате метална врата, пред да го закачите листот на вратата, најдобро е да ја заклучите или заклучите рамката на вратата и оставете да се исуши додека не ја обесувате металната врата.

Ако треба да ја стесните вратата, ќе мора да ја инсталирате кофражбата од металниот агол и да ја наполните оваа кофража со цементен малтер, и ако треба да се прошири вратата, користете бугарски со дијамантски диск и чекан.

Инсталација на рамката од вратата, постепен напредок

Кутијата на вратата е прицврстена со помош на монтажни плочи со дупки во неа и во него се влече метален игла, кој е заварен до единицата на вратата или се прицврстува метално сидро.


Вториот начин на прицврстување на металната кутија, со користење на сидро завртки, кутијата е прицврстена преку дупки, или преку дупки, кои се наоѓаат директно во вратата рамка.

Почнуваме да ја инсталираме кутијата на вратата на вратата:

- за помош дрвени клинови кои можат да бидат подготвени од секира од дрво се задолжителни. Дрвени клинови ја фиксираат горната и долната страна на вратата;

- во секоја конкретна точка за прицврстување користете два дрвени клинови, постојано проверувајте ја хоризонталната и вертикалната со помош на нивото на зградата;

- По поставувањето на кутијата хоризонтално и вертикално, земаме закотвени завртки или парчиња засилување, земаме перфоратор кај партнерите и низ кутијата дупки во ѕидот до длабочина од 12 см;

- Ние вежбаме делови од армирање во дупчени дупки или завртки за прицврстување;

- сите работи за зајакнување започнуваат на страна на шарка;

- уште еднаш проверете го нивото на вертикалната и хоризонталната и ако сè кореспондира со нормата, направете го финалното затегнување на навртките на сидра;

-Ако користите парчиња армирање, по арматурата е зачукувано, проверете го нивото и заштитете со заварување;

- На крајот од прицврстувањето на рамката на вратата, можете да го закачите листот на вратата на шарките и повторно проверете го нивото на хоризонталната и вертикалната структура на целата конструкција.

Инсталирање врати и завршна фаза

Ако сето тоа заврши безбедно, продолжи кон финалната фаза. Следната фаза е да се прилагоди звучна изолација и топлинска изолација, т.е. пополнете го јазот помеѓу рамката на вратата и ѕидот.

Ако користите пена, запомнете дека се проширува 1.5-2 пати. По блокирањето на пукнатините, по 12-24 часа, исчистете го вишокот со остар нож. И ако сакате да направите поцврста структура, пополнете ги слоевите со цементен малтер.

Во овој случај, немојте само да ги покривате пукнатините, туку да ја инјектирате цементната кашеста маса во отворот.

Откако слотите се размачкани или блокирани, инсталирајте ги падините на вратите.

Може да бидат заинтересирани: