Инсталација на оградата на завртката купови: проценки за бројот на купови, тест купови нарезници, на обвивката купови во земјата, врзување на купови, заштита од корозија, поставување на ограда со рацете.

  • admin
  • 29 ноември 2015 година
Инсталација на оградата на завртката купови: проценки за бројот на купови, тест купови нарезници, на обвивката купови во земјата, врзување на купови, заштита од корозија, поставување на ограда со рацете.

Фонтаните со завртки не претставуваат љубопитност во индивидуалната конструкција. Фондацијата, подигната на лесно зезна купови, е поевтина од другите. Веродостојноста на инсталацијата на оградата на фондацијата на куп е означена со достапната технологија за инсталација, и ако самото ограда од брановидна табла  што е сосема прифатливо - добиваме модерна, сигурна, лесна и убава мечување на селска куќа. И она што е најпривлечно - нема потреба од досадно очекување на "собирање" и "нечистотија" на почвата. Оградата може да се стартува самоуверено веднаш по навртувањето на купите. Како правилно да ја инсталирате самата ограда?

Предности на завртките за навртување за инсталација

Најдобра опција за успешна комбинација на "цена-квалитет" може да се смета за ограда на завртката купови, што е за заштита на нејзината територија дома или infield. Инсталиран ограда за усогласеност монтажа технологија може да се изгради на "проблемот" почви, вклучувајќи кирпич, moorland и различни релјефи со значителна висинска разлика.

Zabor_2

Подобро е да се инсталира оградата на шрафовите во такви случаи:

• кога навртката може да служи директно како ограда

• за зајакнување на основата на метални врати или порти

• со засилување на основата на оградата од тули и дрвена ограда.

Патем, трошоците за работна сила за подигнување база на навртки под оградата се минимални. Фондацијата може да се навртува и оградата се инсталира за неколку дена.

2_57

Тајните на технологијата за монтирање на завртки

Специфичниот дизајн на завртката претпоставува строго придржување кон технологијата за инсталација, која се состои во следните фази:

• Испитување на навртување на посебен куп

• навртување на потребниот број на купови

• цевки на профилот

• Поврзување на каналот

• заштита од корозија на границата помеѓу две воздух-воздух средини.

11111

Технологијата на инсталирање купови може да се смета за општа, без оглед на тоа каков вид ограда треба да се инсталира подоцна: решетка, од листови од брановидни плочи или дрвени.

Куќишта со завртка за ограда можат да бидат условно претставени во форма на голема завртка со лишен врв, кој со механичко дејство е прицврстен во земјата.

085e7bb1438816299daa41a6cbb82c6a

Се разбира, таквата "завртка" треба да има импресивен дијаметар и дебелина на завртката на ножот на ножот, како и врвот на материјалот за сечење. Штом завртката мора да ја обезбеди максималната носивост на носивост. Како правилно да се сврти на завртката на куп и да се инсталира ограда?

Како да инсталирате ограда на купови на завртки сами

подготвителни пресметки и дела

Пред инсталацијата на купови, потребно е да се направат некои пресметки, чиј резултат ќе обезбеди точни информации за потребниот број на купови. Се препорачува да се користи онлајн пресметка, со која можете да ја дознаете цената на оградата на шрафовите.

 

Слика 4

Затоа, дизајнерските структури се главните потпорни елементи за тули или дрвени огради на шрафови. Се препорачува растојанието помеѓу соседните купови да биде помеѓу 2,5 и 3 метри. Длабочината на инсталација на купови за огради е од 1,5 до 3 метри. Длабочината на инсталацијата зависи од длабочината на замрзнувањето на почвата во областа, ова мора да се запомни.

1399314592_1370907125_zabor_iz_profnastila

По прелиминарната пресметка, теренот (оските на товарните купови) се расчленува за нивна последователна инсталација и фиксација со употреба на ориентирани штипки.

тест за навртување на купот

Пред изградбата и монтажата на оградата на купови, се изведува еден пирсинг тест со завртка, што точно ќе ја покаже границата на длабочина, како и квалитативниот состав на почвата.

161-es-03

Процесот на тестирање на навртување на купот нема да се разликува на кој било начин од главниот технолошки процес, освен што тестираната куп треба да се врати назад на површината. Таквата емпириска мерка за испитување на почвата овозможува во иднина да се спречи притискање на подлогата на површината од страна на силите на експанзија на мраз. Согледувајќи го квалитативниот состав на почвите, можно е да се започне со основниот процес на поставување штитници.

665356969

навртување на навртки

За конструкција на светлосни конструкции и огради, се користат штици Ø 76 - 89 mm.

Така, на пример, техничките карактеристики на навртката со димензии Ø 76 се како што следува:

• Дебелина на ѕид на ѕид - 3,5 мм

• дебелина на сечилото - 4 мм

• дијаметар на сечилото - 200 mm

• Максималната носивост на купот е 1500 кг

vidi-vintovih-svai15

Шипки со завртки со дијаметар од 76 mm може да се користат кога се поставуваат дрвени и тулирани огради на шрафови.

Купови со завртки Ø 89 mm се способни да го издржат товарот што ќе го создадат оградите од брановидни плочи.

f_zabor_kolpino

Купови може да се завиткаат во земјата на рачен и механизиран начин. Со механизиран метод, куките се завиткани со помош на мини-багер опремен со вртливата.

По инсталирањето на потребниот број на купови, тие се врзани со специјални сврзувачки елементи.

СВАИНОВА-Иллюстрация-в-текст

врзување на инсталирани купови

За да создадете интегритет на дизајнот, мора да го направите следново:

• Бетонирање на штици од чад со мешавина од бетонски одделение М300

• Прицврстете ги куките со греди, канални шипки, I-зраци, прв венец, решетка или монолитна плоча.

Универзален постер 2

Неопходно е да се направат цевките од навлаката од навлаката веднаш по инсталацијата, со исклучок на натрупување на ознаките со менување на локацијата на коцките. Промената на положбата на куповите е предизвикана од акумулираниот остаток на стрес кој ја провоцира позицијата на купот на неговата оригинална траекторија. Постојат неколку видови мускулест, но се препорачува да ги извршите по завршувањето на бетонирањето и израмнувањето.

-photo-o20130530-246056_big

заштита на корозивни колци

По врзувањето на шрафовите, земјата е заштитена. За заштита на земјата, на купови се третираат со анти-корозија агенти.

Завршната фаза на инсталирањето на оградата на купиштата завртки е полнење на интервирачки простор. Како филер може да се користи: брановидни плочи или дрвени делови.

kreplenie-profnastila-k-lagam

Како да инсталирате ограда на купови со свои раце

За да инсталирате оградна кутија од брановидни плочи или дрво со свои раце, ќе треба да го направите следново:

• инсталирајте ги шрафовите во чекори од 2,5-3,0 метри, според претходна пресметка

• да се произведе на столбовите на куките прицврстување на метални попречни трупци (2-3 навртки)

• Проверете ја монтажата на брановидни плочи или дрвени плочки со прицврстувачки листови за логови и натписи.

1 (1)

За универзалноста и практичноста на дизајнот на оградата на шрафовите, доволно е да се запознаеме со позитивните повратни информации на оние кои веќе ја имаат инсталирано оградата.

Како да инсталирате шрафови и ограда е прикажано овде.

Можеби сте заинтересирани за: