Подготовка на локацијата за изградба: план за развој, подготвителни работи на теренот, водоснабдување, септичка јама, пределска локација.

  • admin
  • 21 декември 2015 година
Подготовка на локацијата за изградба: план за развој, подготвителни работи на теренот, водоснабдување, септичка јама, пределска локација.

Ако сте доволно зрели не само за надворешна рекреација во сценски простор, и одлучи да се изгради куќа, и направи одлучувачки чекор во оваа насока од страна на стекнување на сопственост на земјиште во земјата - пред да се дојде до многу голем проблем не се однесува на изградба, а на прво место за подготовка на локацијата за градба.

Подготовка на парцела за изградба на хартија

Пред почетокот на одлучувачко дејствие, мора да имате документи на вашите раце кои ја потврдуваат сопственоста на стекнатото земјиште.

Во овие документи, е задолжително, треба да се наведе и сопственикот означени границите на територијата на својата земја.

Ако вашите планови вклучуваат изградба на голема селска куќа со сите комуникации, ова прашање не може да стори без помош на професионалци. Најдобро е да потпишете договор со специјализирана компанија поврзана со градежништвото.

Професионалните компании се во можност да создадат компетентен проект, да вршат истражувања на страницата, таквите компании обично имаат прием на SRO http://dopuskvsro.ru.

Професионалните се на планот на целиот сајт, ќе подготви околината со изгледот на зградите, ќе ги земе предвид сите оган и здравствени стандарди и нема да ви се во неволја, откако е пронајден, по изградбата на куќата во која ќе се движат поблиску до сосед, и ги прекршиле правилата за изградба распоред од границите на локацијата.

И ако одлучите да го направите на свој, планирање на изградба, мора да знаете дека растојанието помеѓу вашата куќа за да граничната област треба да биде најмалку 3 метри, и ако куќата е изградена на локација во близина, тогаш помеѓу вашиот дом и домот на соседот треба да биде најмалку 6 метри.


Растојанието од патот до куќата треба да биде најмалку 4,5 метри.

Растојанието од куќата до hospostroek и тоалет, треба да биде најмалку 7 метри.

Сите ваши насади и структури не треба да ја заматуваат локацијата на соседот.

Почетната фаза на подготвителната работа на локацијата

Пред да се започне со изградба, треба да се размислува за тоа како ќе ги достави до област и градежен материјал Машини за.

Ако има пат директно на страницата, ова прашање е отстрането од дневниот ред.

И ако нема пат, ќе биде неопходно да се реши овој проблем, можеби дури и сами.

Вие само треба да се разбере дека ако голем машина со градежен материјал не може да дојде до вашиот сајт, утовар и растовар можат да летаат во денар значајни и бара многу физичка сила.

Следното прашање ќе биде прашањето за поврзување на електричната енергија.

Дури и ако има пол покрај местото, со пренос на електрична енергија, сеуште треба да потпишете договор со компанија за електрична енергија од вашата област за да го поврзете електричната енергија.


Електричарите, откако ќе ја платат вашата работа, ќе стават електричен мерач и приклучници и ќе имаат пристап до напојувањето.

Пред да започнете со изградба на куќа, да изградите економска зграда за работници за храна и рекреација и штала за складирање на градежни материјали и алатки.

Не заборавајте да изградите тоалет.

Подготовка на локацијата за изградба, каде да се добие вода и каде да се организира септичка јама

Ниту една градба не се изведува без вода, и прво од сите ќе биде потребна вода за поставување на темелите.

Каде да се напие вода?

Се разбира, ако на местото се наоѓа во населено место и поставени во близина на центарот на вода - проблем од дневниот ред, но ако не се почитува снабдување централниот вода, ќе треба да изберете од две опции - добро или покрстата?

Бунарот е попристапен извор на вода.

Но, овој извор ќе биде достапен само ако сте го откриле блиску до изворите на површината и водоносните слоеви.

Избор на место и во бунар, треба да бидете свесни дека добро треба да биде на растојание од hozpostroek, бањи и септичка јама.

Добро е многу скапо, цената на бунарите директно зависи од длабочината на водоносникот и од професионалноста на булдожерите. Бескрупулозните drillers наместо дупчење на водоносни, дупчат до најблискиот жив песок и silts до добро во една или две години.

По овој период, бурачите мора повторно да бидат поканети, а чистењето на бунарите е изедначено со трошокот за дупчење.

Затоа, ако одлучите да вежбате добро, пронајдете искрени бушалки и склучете законски важечки договор со нив.

Во договорот, не заборавајте да го наведете гарантниот период на работата на бунарот.

Следното прашање ќе се појави пред вас за отстранување на отпадни производи од семејството.

Решението на проблемот директно зависи од типот на почвата, висината на масата на подземните води, големината на земјината парцела и видот на септички уред.

Привлекувањето на специјалисти за ова прашање е најдоброто решение за проблемот.

Исто така, неопходно е правилно да се склучи договор, договорот мора нужно да го означи времето на работа, одговорноста на извршителите и казните.

Подготовка на локацијата за градба, предел на парцелата

Ако има некоја вегетација на местото, не брзајте да го уништите.

Дрвјата растат за долго време, и ако таму е убава дрво, тоа може да послужи да обезбеди сенка во одмор област, не брзаат за целосно усогласување на олеснување на сајтот.

Во нискиот дел на локацијата можете да создадете мало езерце, а на ридот е полесно да се изгради алпски рид.

И ако имате парцела со парче дрво, тогаш тука треба да се борите за место под сонцето за тревникот.

За да се отстрани вишокот вегетација, ќе треба да земат помошници.

Сечење дрво, што треба да се пресмета локацијата на падот на трупот.

Главниот засек мора да се направи од спротивната страна на местото каде што дрвото паѓа, да ги почитува безбедносните мерки на претпазливост.

За време на пилувањето на багажникот, второто лице мора да се одмори од долгата осовина во стеблото и да го притисне кон падот.

Остатокот никулец може да биде претепан во форма на фотелја или маса, и ако не ви е потребно, треба да се пот и да го отстраните.

Планирање на зоната на локацијата, можно е да се постави зона за одмор во предната градина, но во тој случај, предната градина треба да биде изолирана од улицата со хеџ.

Под игралиштето, заземете место кое делумно ќе биде скриено од сонцето, но игралиштето треба да биде во видното поле на возрасни.

Изберете место за тревникот, ископате ја почвата, нанесете ѓубриво, извадете го местото, разтетете ги семињата, измешајте го семето со земја со гребла и со изобилство на вода.

Одлучи за локацијата на градината и градината.

Одреди го влезот на местото и назначете го паркирањето на автомобилот.

На планот на земјата, во влезната област планираат убави цветни градини и патеки.

Така, ги надминавте првите потешкотии во планирањето на вашиот сајт и ова е само почеток.

Со текот на времето, за време на периодот на изградба, ќе ги промените вашите планови, правилни грешки направени, но резултатот ќе ги надмине сите очекувања.

Можеби сте заинтересирани за: