Завршувањето на коцка обвивка, како да го направите правилно, корисни совети

  • admin
  • 27 јули 2015 година
Завршувањето на коцка обвивка, како да го направите правилно, корисни совети

Плинтусот е еден вид преоден дизајн на куќата, создавајќи впечаток на естетски и завршен дизајн. За да го собереш оригиналниот дизајн, за завршувањето на сокот користете различни материјали, како што се обвивка. Атрактивноста и практичноста на цоколот, обрабени со обвивка, не можат да останат незабележани. Кои се параметрите за избор на материјалот и како правилно да се заврши?

Плотински аранжман

Структурно, уредот на цоколот не се разликува од оној на конвенционалната основа. Висината на цоколот зависи од структурата и бројот на спрата на приватната куќа, како и од релјефот на заплетот.

wandstein_tuf_16

Традиционално, при изградбата и монтажата на цоколот се препорачува да издржат висина од 500 mm. Куќата со низок капак изгледа сквотот и значително губи во архитектонското решение.

Во однос на рамнината на ѕидот, цоколниот елемент може да биде:

• тонење

• звучници

• рамни (ѕид и база со иста ширина).

ris_11_deke_vidy_cokolei

Ширината на подрумскиот елемент, во зависност од видот, може да биде во опсег од 450 до 470 mm, така што завршното цоколево обвивка е дизајнирано земајќи ја предвид висината на цоколот. Потсетиме дека обвивката панели за socle имаат димензии: 420 x 1000 mm, 447 x 1165 mm.

403907

Корисни совети

Најсоодветната варијанта на столбот за свртеност е профилот на тонење. Ова се должи на леснотијата на поставување на профилот за старт. Сепак, со користење на дебелината на лајсни, можете да го прилагодите типот на цоколе. Исклучок е испакнатиот тип на цоколе, за кој се претпоставува инсталација на одлив.

Слика 48

Зошто избираме обвивка?

Дизајнот на подрумот на приватната куќа е предмет на секојдневно интензивни негативни влијанија врз животната средина. Затоа, овој дел од куќата има потреба од заштитни мерки. Различни технологии и материјали се користат за заштитни функции. Доволно популарна и профитабилна е финишот на цоколната обвивка.

Слика 6

Завршувањето на материјал обвивка е дизајнирана да ги заштити фасадните и подрумските структури. Главната предност на материјалот лежи во вакви квалитети:

• Долг работен век (материјалот не ја менува оригиналната форма, бојата и геометријата)

• ПВЦ обвивка панели не piling, не кора и се совршено отпорни на механички влијанија

• достапна и економична инсталација, која се изведува независно

• удобен систем за прицврстување со завртки и брави

• едноставна дневна нега.

pic210

Убедливата листа на позитивни квалитети ни овозможува да заклучиме зошто избираме обвивка за завршување на сокот.

Што е подрумот обвивка за завршна работи е прикажан овде.

Монтирање на сет на обвивка

Класичниот монтажен сет на обвивка се состои од следниве елементи:

• рамковен елемент кој ги вклучува водичките шини од металниот профил. За водичи користете UD профил (големина 50x30 mm). Прицврстувањето на профилот се врши со употреба на шпорети или загради.

• цоколести панели, кои се ПВЦ чинии со печатена фактура. Тоа може да биде цврст камен обвивка, дрво, тула (цврст Мур), или песочник. Особено интересни се збирките на брендови на производители на коскено ткиво: VOX и Novik.

nekotorye-dobornye-elementy-saydingovogo-nabora-600x290

За разлика од ѕидните панели, страничните панели под подлогата имаат голема дебелина, бидејќи подрумската површина на куќата е најмногу изложена на удари и абење.

Корисни совети

При изборот на коскена обвивка, подобро е да се даде предност на оние видови кои имаат можност за маскирање на зглобовите, давајќи им на интегритетот на површината. Се разбира, цената на обвивка зависи од "софистицираноста" на текстурата и моделот. Комплет за инсталација мора да се однесува на една лота, чиј број е означен на ознаката.

123

Следниве дополнителни елементи се користат за цокли:

• започнување и завршување на ленти

• агли надворешни и надворешни

• индивидуални делови

• Настрешници и откос за полицата.

cocolnyy1

И, најпосле, за прицврстување на елементите се користат разни потрошни материјали: саморезници, термошайбы, скобы и др. Специфичниот комплет потрошен материјал зависи од големината на панелите и начинот на инсталација.

Инсталирањето и завршувањето на подрумот на куќата со обвивка од страна на сопствените раце се состои во вообичаеното поставување на панелите меѓу себе и прицврстувањето на панелите до елементите за прицврстување.

derevyannaya-obreshetka-pod-tsokolnyy-sayding-i-montazh-startovoy-planki

Како правилно да го монтирате цоколниот обвивка?

Технологијата на монтирање на обвивка на столбната плоча се состои од следните фази:

• Мерење и подготовка

• инсталирање на палка

• инсталација на стартната лента

• инсталација на надворешниот агол

• инсталација на обични панели

• инсталација на последниот ред панел

• Инсталирајте го следниот ред.

нанесение-грантовки-глубоко-проникновения-на-цокол

мерење и подготовка

Ние правиме точни мерења на периметарот на капачето и височината. Ние ја проценуваме состојбата и јачината на цоколната база. Доколку е потребно, ги зајакнуваме проблематичните области. Ние правиме приближна пресметка на потребните панели за обложување. Пред изградбата на рамката, лајтите се чистат и зафаќаат. Се препорачува да се отстранат испакнати цевки, штипки или цевки.

поставување на скелетна рамка

Се препорачува монтажа на обвивка за цоколот на метална кутија, која ќе биде помалку подложна на влага и ќе обезбеди вентилиран јаз. Главните хоризонтални водичи на лајсни се поставени на растојание од 420-440 мм. За да го инсталирате надворешниот страничен агол, неопходно е да се инсталираат вертикални водичи на растојание од 100 мм од аголот на објектот.

ustanovka_obreshetki_2

Целиот дизајн на лајтите треба да обезбеди рамна површина за поставување на панели.

поставете ја почетната лента

Почетната лента е монтирана на дното на капачето на растојание од 100 мм од аголот. Ние проверуваме дали линијата на прицврстување на почетната лента е строго хоризонтална долж целиот периметар.

Слика 19

Прицврстувањето на шипката е направено со чекор од 300 mm со помош на завртки за самопреслушување со термовела. По подготовка на рамката за голема заграда монтирање облоги Т-форма. Потоа го правиме затоплување на столбната плоча за гајба.

монтажен агол на надворешниот

Надворешниот агол започнува да се формира на левата страна. Потсетиме дека долниот раб на аголот на надворешниот и првиот ред на панели е поставен на едно ниво на работ на почетната плоча. Првиот елемент за фиксирање на надворешниот агол е поставен во горниот дел од дупката, остатокот од апаратот е во центарот на дупките.

Слика 22

монтажа на обични панели

Потсетиме дека инсталацијата на цоколната обвивка се произведува од дното нагоре и ги поставува панелите од лево надесно. Секоја обична лента е прицврстена на водилките користејќи кратки завртки. За вдлабнати делови, препорачаниот чекор за фиксирање е 15 cm. Секој панел се вметнува во лентата и се турка во жлебот на аголот.

kak-pravilno-montirovat-tsokolnyy-sayding-447x600

Сите достапни брави на облик на L на панелот се прикачуваат на почетната лента. Исечете ги само првите и последните редови на панели. Пред-соберат панели по ред и закажете линија за намалување. Отсечениот дел потоа се користи како почетен дел за другиот ред. Панелите се прицврстени преку дупките од вториот горен ред.

Слика 22 +

поставете го последниот панел во редот

Конечниот панел на редот се вметнува во жлебот на аголот. Целиот ред панели е свиткана и споена. Со притискање на поврзувачкиот слој, завршениот ред се турка на своето место и се врши финалното прицврстување.

34e38ffe7ee858e1ffe0cb8db381844b

Конечно, надворешни елементи се монтираат: докинг ленти надворешни и аголни декоративни елементи.

Можеби сте заинтересирани за: