Како да се елиминира штетата да се водат тавани со свои раце

  • admin
  • 6 декември 2013 година
Како да се елиминира штетата да се водат тавани со свои раце

Bazzst! Аголот на новиот метален корниз, кој тие се обиделе да го инсталираат пред празник, фати филм на таванот и ја раскина најскапата во станот - францускиот се протега на таванот. Без да ги разгледаат проширените очи на неговата сопруга, која одеднаш ја молчеше, мајстор трчаше по скикот. И дали знаете како да ја елиминирате штетата за да ги истегнете таваните со свои раце?

Долгоочекуваниот таван кој се протега шик е кревка и чудна работа и бара внимателно лекување. Доволно мали механички оштетувања со цел да се направи изгледот на таванот да се расипе. Впрочем, таванскиот материјал сѐ уште е филм, дебел околу 0,3 мм, па може да се случи оштетување.

165 1! .преглед

Како да се справите со таквите непредвидени случаи и сами да ја поправите штетата?

Каков вид на штета може да се случи

Оштетувањето на таваните може да се класифицираат како што следува:
  • пробив на филмот, што доведува до понатамошно ширење на зоната на штета
  • Механички сечења произведени од остар објект
  • Тонење поради заситување на вода
  • пилинг на багетата за прицврстување
  • Термички оштетување на филмот поради долготрајни ефекти на температурата.

3149_0-500x375

Подоцнежните поправки на таваните за истегнување ќе зависат од видот на изложеност на надворешни влијанија. Затоа, каков вид на истегнување на таванот во вашиот стан е, според тоа, и треба да се примени во случај на штета.
  Одеднаш, штетата треба итно да се ликвидира.

onas

Се пробие низ филмот

Најчестите случаи на оштетување на таванот за истегнување може да се наречат пробив и пресек. Пробивот ПВЦ филм може да се случи било каде на површината, и од тоа никој не е имун. Затоа, по откривањето на зоната на оштетување, неопходно е брзо да се фиксираат рабовите на сечењето или сечењето, бидејќи филмот под влијание на тензиската сила има својство на брзо ширење на штетата.

Слика 1

За да ги елиминирате последиците од пробивот, користете обична Скотче или леплив малтер од градите на домашната медицина. Стап леплива лента или лепило гипс на рабовите на пробивот. Па, сега јавете се на мајсторот или самите ги поправате штетите.

dvyhstoronnij-tkanevij-skotch

Постојат многу можности за реставрација. Главните економски можности: можете да инсталирате светилка во дупката што резултира со тоа, да ја исечете лажната хауба или да поставите декор на предметот.

Image 2

Вие сте проклети среќни ако таванот кој се протега има ткаенина. Во овој случај, можете да го елиминирате пробивот со свои раце. За овој случај, треба да земете лента или лента од фиберглас и да ја запечатите искината површина.

Космопласт500

За да се спречи видливоста на закрпите, можете делумно да нацртате дел од платно и како резултат на цвест или да го декорирате.
Ако паузата е во ѕидната област на растојание до 15 cm и големината на прекин или намалување не надминува 20 cm, тогаш потребно е лепење на лепенката однатре.

Слика 3

Печ направен од материјал што се протега на таванот се храни од внатрешноста на таванот од областа на пробивање и нежно заглавени. По работата на предната страна ќе видите мал слој. На мат или ткаенина тавани, овој цвест е речиси невидлив, но на сјајни тоа ќе биде видлива. Zadekoriruyte цветот става специјална апликација со кристали на Сваровски. За тоа под оваа апликација нема никаков спој, освен лично вас, не го препознава.

Сечење таванот

Механичкото сечење произведено од работ на акутен објект може да има долга конфигурација со дивергентни рабови на мрежата. Елиминирање на последиците од исеките со лепење на испукани сече со Скот-лента или леплив малтер. Сечењето на таванот, исто така, може да биде во било кој дел.

3

Ако површината за сечење е поставена поблиску до работ на ѕидот, на растојание од не повеќе од 10 см, тогаш оштетената површина може да се санира со истегнување на филмот. Во овој случај, оштетениот дел од затегнатата површина на таванот е демонтиран. Оштетувањето е затегнато, додаден е дополнителен харпун, филмот се загрева и е уредно пополнет во профилот. Таквиот "козметички лифт" не остава видливи знаци на оштетување или поправка.

Слика 6

Поплава вода одозгора

Честа тип на оштетување, но повеќе непријатност, го поплавува вашиот таван со вода од соседите од врвот. Полека, капка по капка, значителна маса на вода ќе се акумулира во просторот зад истегнување на таванот на вашиот стан.

remont-potolkov

Истекувањето станува очигледно кога таванот се навлекува во мешаниот меур на таванот. Ве предупредуваме, не е пожелно да се пробие таков балон. Постои уште еден начин да се елиминира истекувањето. Ако во таванот има лустер или тела, тие се демонтираат и акумулираната вода се влева во формираната дупка. Ако протокот на вода е континуиран, тогаш ќе биде неопходно да се демонтира таванот од едната страна и да се исцеди во вода во претпазливо подготвен контејнер.

Слика 4

"Потопот" може да се смета за природна катастрофа за таванот кој се протега. Еве, ништо не е залепено и обесено со бела нишка. Покрај тоа, количината на вода е секогаш повисока од нормалната, така што багетот за прицврстување ќе почне да тече за време на истекувањето. Единствениот начин да се реши проблемот е да се елиминираат истекување од страна на квалификувани специјалисти кои ја прават инсталацијата. Не се препорачува да се обидете сами да го инсталирате. Специјалисти внимателно ќе го отстранат таванот, ќе го исушат од топлиот пиштол и ќе го постават на место. Така таванот на делот ќе има беспрекорен изглед.

Повреда на температурниот режим

Во некои случаи, поради несоодветна и неправилна инсталација на светилки и со дневен температурен ефект, ПВЦ-филмот може да дојде до искривување на точките за прицврстување.

517651006_6

За жал, се протегаат тавани направени од поливинил хлорид под влијание на ниски или високи температури брзо губат еластичност, пукнатини и стануваат сосема неупотребливи. За да се спречи ситуацијата може или да се заврши замена на таванот на тензијата, или делумна замена на дефектни области. Во овој случај, декорација со употреба на мулти-ниво шарки елементи.

kak-ochistit-potolok-ot-kleya

Најчестиот начин да се елиминира оштетувањето е методот на клин презентиран во видеото. Прицврстување на протеганиот таван и последователна поправка на филмот од PVC или полиестерски ткаенина се врши така.

Може да бидат заинтересирани: