Како правилно да го поврзете бојлерот?

  • admin
  • 29 јули 2015 година
Како правилно да го поврзете бојлерот?

Појавата на бојлери на нашиот пазар го реши проблемот на нашите потрошувачи со топла вода. Избор огромен котел, па ако се одлучите да купите бојлер и сакаат да се воспостави, консултирајте се со квалификуван специјалист, тие се брза со котел најдобро одговара за вашата околина. Правилно инсталирање на бојлер ќе се елиминира коло во жици и поплави вашата соба. Но, треба да знаете дека сами можете да инсталирате електричен грејач и само професионалци ќе инсталираат гас.

Инсталација на котли, материјали и алати

Ние ја поминуваме подготвителната фаза, која треба да ја одреди локацијата на идниот бојлер.

Местото кое го избирате со состојба на слободен пристап до котелот, котелот мора да биде прицврстен на силен ѕид.


Земете ги во предвид погодно снабдување со вода цевки. Монтажата мора да издржи голем товар на бојлерот.

Подгответе ги следниве материјали и алатки:

- вентили со водоснабдување со потребниот дијаметар;

- поврзување на флексибилни црева во количина од два дела;

- Ако е потребно, цевката е метална или метална пластика;

- лопатка за премотање или херметичка лента;

- електрода или перфоратор;

- плугови и клучеви, клешти, рулети;

шрафцигер или шрафцигер.

Најлесен начин сами да инсталирате грејач е да инсталирате резервоар за складирање.

При инсталирањето на овој вид на котел, вие треба само правилно да се поправи на бојлер, да му носи цевка и да ги поврзете избегне истекување.

ние правиме инсталација на бојлер

На влезот на ладна вода мора да се инсталира вентил за да се ослободи напонот.

ресетирање напон вентил треба да бидат вклучени со котел - ако тие не се, им се себе си.

Ако нема излез за поврзување на бојлерот, тогаш мора да се подготви со рака.

Ако водата е направен од пластика, тоа ќе ја олесни својата работа, а ако Цевките се изработени од метал, тоа може да се бара електрични заварување или гасно заварување.

Можете да ги користите умре и завртка дополнителни адаптери.

Ако користите умре, пресечете го во конецот и инсталирајте маичка или адаптер со затворач. Следниот чекор е да се поврзете на чешма со топла вода за да излезете boylera.Vse работа поврзани со снабдувањето со вода се завршени.

Неопходно е да се ослободи воздухот од системот, да се наполни котелот со вода и да се провери сите врски за протекување. Ако сè е направено добро и нема протекување, поврзете го котелот со системот за напојување.

По поврзувањето со индикатор котел комплет светнува известување за котел е вклучен во работата.

По поставувањето на температурата на водата - бојлерот е подготвен да прима клиенти.

Совет на професионалци

При инсталирање на котелот, да ги земе предвид ширината и висината на ѕидот на кој е обезбеден грејач, да додадете на овој големината на ширината на цилиндар, и да се разбереме дали има слободен премин со овој грејач. И тогаш ќе добиете ќор-сокак. ситуацијата.

Внимателно изберете ги прицврстувачите за котелот, тој е избран во зависност од кој материјал се направени ѕидовите.

Бојлерите се хоризонтални и вертикални.

Според тоа, хоризонталата може да се инсталира хоризонтално.


Ако бојлер е вертикален тип, тоа треба да биде фиксен вертикално, а не се стави на подот, бидејќи единицата за виза е контролен панел, или да се поврзете на системот.

При поврзување со бојлер, тоа е најдобро да се користи бакарни цевки во пластична обвивка - тоа ќе се обезбеди сигурноста и естетика.

За да го вклучите бојлерот, потребно е само во исполнет вид.

Не е препорачливо за кабелот за напојување да се поврзе, покрај котелот, друга моќна единица.

Не испуштајте вода од бојлерот, дури и ако не го користите.

 

Може да бидат заинтересирани: