Гардероба соба од оставата, чајната кујна, ние ги користиме секој корисен метар на станот

  • admin
  • 23 декември 2013 година
Гардероба соба од оставата, чајната кујна, ние ги користиме секој корисен метар на станот

Универзална соблекувалната може да се претстави како пространа плакарот, кои може да се влезе, го изберат правото облека и промена. Ако големината на вашиот шик стан дозволи за извршување на својот план, тогаш тоа е можно да се одвои посебен простор за да се создаде прошетка во плакарот. Благодарение на соодветно планирање и умен дизајн соблекувалната може да се организира во секоја соба, дури и во стариот простор за складирање. Дали сакате да знаете како да го направите ова?

Шпорети на минатиот век

Стандардна проекти на куќи примерок од 70-80 години на минатиот век, се претпоставува како дел од вкупната површина. простор за складирање беа ограничени на влезната врата на сите страни и се користи за наменетата цел - да се инволвираат непотребни стари работи и предмети што беше тажно да се фрлаат.

EN_CV_KLADOVKA

Со појавата на мала и прашина оставата, чајната кујна не беше тешко да се погоди дека обидите за било какво обнова тука се едноставно безначајни. Единствено точно решение е да се создаде на база на оставата, чајната кујна, мала функционална просторија, како што е соблекувалната.
  Еднаш се гледа во ТВ серија Симпсонови или Томпсон примероци гардероба соби со луксузни со изложени полиците или обесени пара чевли модерен облека не ќе може да спие повеќе.

930-30

Навистина сакаш да изградиш своја сопствена гардеробна соба од оставата, освен ако ова богатство е буквално зад ѕидот.

Остатоци од магична преобразба

Прво, мора да се ослободи простор за складирање на непотребни предмети и ѓубре што има акумулирано во текот на годините. Безмилосно ги фрлајте сите овие содржини во ѓубрето или им давате на пријателите. Изведете козметичка поправка на просторијата за складирање: насликајте ги ѕидовите и таванот со боја, што нема да остави никакви знаци на вашите раце и облека.

normal_055

Изведете сигурно поврзување и инсталирајте го сами. Поставете го линолеум на подот и започнете со развојот на проектот за идната модна гардероба.

Проекти за соблекувални

Проектите од просториите на гардеробата, фотографии од кои љубезно ќе Ви бидат понудени од Интернет, ќе ја импресионираат вашата имагинација со вашата функционалност. Во проектите буквално се користи секој корисен квадратен метар.

elica_coll_295_3

Поради тоа што можете да заштедите малку простор во вселената? Прво, ова се лавици и полици на соблекувалната.
  Ако поранешната оставата, чајната кујна има мали димензии, тогаш е подобро да се користат отворени авиони.

cabinaarmadiog

Не се повредува да се запамети дека односот на отворени и затворени површини во овој случај треба да биде ист.

www.1md.ru620610790

Во овој случај, може да се отстрани или исклучи полици на врата или влада, која ќе биде отворена за средена до централниот дел на гардероба.

За користење на вградени кабинети

Денес секој знае за придобивките од вградените плакари. Поради успешната употреба на нив во дизајнот на соба за чајници, можете драстично да ја промените внатрешноста. Покрај тоа, присуството на вграден мебел ќе ви помогне да организирате и изработувате мал простор.

561932c7ab7e

Затоа, секој шкаф или полица мора да носи функционален товар.

11

Локација рамки и полици соблекувалната организирани врз принципите на ергономијата и просторот е поделен полици и лавици во три зони. Три зони на соблекувалната со свои раце можат да се поделат на:
  • долната зона, со висина до 0,8 м.
  • средишна зона, со висина од 0,8 до 1,8 m (црвена линија)
  • горната зона, со висина од 1,8 м.

Kladovka1-640x544

Оваа поделба или зонирање на просторот на полиците и полиците е наменета за ретко употребувани работи и работи што постојано се користат.
  Долната зона на проектот ќе биде гардероба наменета за чување облека и дом на мали нешта кои ќе бидат буквално на вашите прсти, тоа ќе биде доволно да се отвори ниту една фиока гардероба полиците.

ar05

Средната зона на соблекувалната е вид на "црвена линија" со интензивна дневна употреба. Во средината зона се наоѓаат секојдневни алишта и додатоци за тоа: ракавици, капи, чанти, ремени.
  Па, некаде како што, речиси како во овој спектакуларен видео.

Облеката може да се стави во исправна форма на отворен простор за пристап. Патем, истиот компоненти за соблекувалните не треба да се занемари во организацијата на просторот.

55975_1_48451_4_OriginalImage

Како да се пополни соблекувалната

Што е поповолно да се пополни соблекувалната, користејќи го секој корисен метар од областа? Непроменлив атрибут на соблекувалната може да се нарече бар со раменици за облека. Рацете за рамената може да се стават во облекување паралелно или нормално на ѕидот, во зависност од големината на собата.

4677821_2

Мора да се запамети во регенерација на соблекувалната дека локацијата на прачките одредува длабочината на систем за чување, што е еднакво на максимална должина од чуваат облека. Бар може да биде опремен со специјален лифт, со кој можете да ја кренете или намалите облеката при изборот. Навистина, бар со лифт е доста скапо купување, наменето за респектабилни модни бутици или облекување на респектабилни уметници. Да, и во претходната одаја, како барови не се вклопуваат.

c1135

Значи, треба да ги ограничите полиците, фиоките и куките. Патем, да има отворени полици на нивото на очите, се препорачува да бидат во можност да ја видите содржината. Одлична опција за складирање на нештата може да се наречат жичени плетени кошеви или контејнери. доволно добар капацитет на корпи и контејнери ќе ги чувате работите, обезбедување на пристап на воздухот.

414378009

Патем, да ги задржи на облека, особено плетење куки не се препорачува во неизвесност. Облеката се деформира и ја губи оригиналната форма.

38036_554825_16

За подобро да ги искористат предностите на специјални рамената складирање и прилепува, како и држачи за панталони или здолништа, касети. Изберете додатоци за соблекувалната е неопходна за целта и функционалноста.

39017_2_48449_4_OriginalImage

На пример, специјални држачи се дизајнирани за деликатно складирање на одреден тип на работи.
  Пред да почнете да им овозможат на соблекувалната, мора да се утврди бројот на чуваат предмети на облекување не стане повторно обична плакарот.

Steel_Tube_Commander_4_enl

Стилски гардероба треба да се вклопуваат хармонично во дизајнот на станот и да стане еден од неговите елементи. Впрочем, главната цел на соблекувалната е сè уште складирање на нештата и облеката. Рационално опремените простории со употреба на секој метар простор треба да обезбедат максимална удобност при минимални трошоци.

Може да бидат заинтересирани: