Штробление ѕидови за жици, уреди и алатки за strobileniya, методи на строј ѕидови, корисни совети

 • admin
 • 15 мај 2017 година
Штробление ѕидови за жици, уреди и алатки за strobileniya, методи на строј ѕидови, корисни совети

Да речеме искрено, shtroblenie ѕидови за ожичување е време одземаат занимање врз основа на употребата на моќни алатка за сечење. За самопроизводската работа ќе бидат потребни работни вештини и одредени знаења, регулирани со правилата и прописите.

Со цел строб да биде "суштински" за да се приспособат на жици, ќе биде потребен добро изграден апарат, алати и техничка опрема. Една ракавица и заштитни очила за работа, како Земсков, нема да бидат доволни.

S60-8987P01WM

За потребата за управување со кабли

Потребните мерки, спроведени во спроведувањето на електрични инсталации и комуникации, се намалувањето на ѕидовите за управувани и подигнати згради или куќи. Трудоинтензивниот процес на колење, регулиран од SNiP, вклучува изработка на специјални депресии со потребната должина.

937827

Усогласеноста со правилата обезбедува поставување на строги во бетонски, тули и пена блокови и тавани.

Потребата за бетонски или ѕидни огради за електрични жици е потврдена со практиката на изведување на електрични работи и правилата за создавање на депресии (shtrobs).

shtroblenie_sten_4

Потсетете се дека пробурувањето на товарни ѕидови ги презема следниве правила:

 • штроби лежеше хоризонтално или вертикално по најкратките траектории, со исклучок на дијагоналната поставеност
 • хоризонталниот штроби се изведува на висина од 150 мм под таванот
 • вертикална штроби не се поблиску од 100 мм од аглите, прозорците и вратите
 • димензиите на шините по должината не смеат да надминат 3000 mm, во ширина и длабочина од 250 mm.

Се разбира, за да се олесни трудоинтензивната работа, се користат специјални алатки и професионални алатки.

23047367672_49

Корисни совети

Тоа не боли да знаете дека цената на специјалисти кои вршат shtrobleniya со помош на специјална алатка е висока.

На пример, shtroblenie ѕидови под жици да ГЦР, бетон и тули големина 20x20 mm дупчиња во образите е 150-350 Бришење ѕид од истиот материјал процепите големина 70x70 mm ќе чини повеќе - 250-450 рубли. Но, ова не е граница. Затоа, потребно е итно да ги проучуваме методите и технологијата на shtrobleniya со помош на специјална алатка и уреди.

03-07-2011-09-52-37-f4gd7023_GBH_2_23_REA

Адаптации и алатки за shtrobleniya

Во зависност од материјалот на ѕидовите, за сузбивање може да се употреби:

 • длето и традиционален чекан
 • бугарски и перфоратор со посебни монтирања
 • а професионална алатка - штроборез, опремена со колектор за прашина.

Можностите за длето и чекан се познати по лекциите на трудот и се обидува да се закопа ноктите во бетонски ѕид.

шант-перфоратор

длето

Ние нема да се задржиме на можностите на таквите уреди за shtrobleniya. Само велат: долго, непродуктивно, бучно и досадно. Употребата на длето или примитивен домашен уред е прифатлива за изградба на плоча на лесни бетонски или пена бетонски блокови.

Поефикасна е употребата на бугарскиот штроборез и перфоратор со специјални млазници.

штробление-sten-pod-jelektroprovodku

столбние бугарски - прашина работа

Бугарскиот, опремен со дијамантски диск, сече бетон и тули добро. Покрај тоа, со употребата на бугарската ќе се обезбеди голема брзина од тули или бетонски плочи со рамномерно намалување на жлебот. Сепак, употребата на бугарија е придружена со изобилство прашина формирање.

штроборез-своими-руками-8

Корисни совети за процесот на рачно сечење на ѕидовите на бугарскиот се презентирани овде.

технологија на обвиткување со перфоратор со алат

Во споредба со извршувањето на strobileniya на тули и бетонски ѕидови со помош на мелница, перфораторот може да се смета за добра опција.

Потенцијалните можности на единицата се завршуваат во вештото примена на специјалната опрема.

bur6

Shtroblenie функционираат користејќи специјална опрема ударни - заменливи ножеви со тенок врв терминал малку и вежба малку од вежба во режим на вежба.

основна строга технологија

Технологијата на shtrobleniya се состои од следните фази:

 • површински испитувања со користење на тестери за скриени жици и делови
 • означување на ѕидот со почеток и крај на трик
 • сечење на бразда линија (оска)
 • бранат ѕид материјал од ритам
 • одмор
 • отстранувајќи ги строгите од прав и грундирање на жлебовите
 • кабел рутирање или брановидни цевки.

10159382

Основна технологија е прифатлива за секој метод на строба во еден или два помине со помош на местење.

местење за перфоратор

Со прелиминарна ознака на површината, две паралелни пили се направени од бугарски, а потоа со користење на прицврстување на ножот на перфоратор, се избира жлеб. Не се расправајте, за краток временски период со употреба на таков метод, насоката на удар е релативно рамна, но количината прашина е голема.

shovels_for_shtrobleniya

ние произведуваме гаснење на ѕидови без прашина

За да се направи брз strobilienie ѕидови без прашина и бучава овозможува користење на штроборец, кој е опремен со дијамантски диск и поврзан правосмукалка за штробореза.

Системот за отстранување на прашината на единиците е базиран на примитивен метод на отстранување на прав со правосмукалка поврзан со млазницата.

11596_конструкция_бороздадела

Позицијата на сечилото за прекривка на рамнината е прилагодена со платформа со водилки. Постапка платформа и длабочина на сечење обезбеди ролки и тркачите, доделување и заштита на намалување на дел од женкар потопување ѕид и одредување на излезот на сечилото на ритам.

штроборез-плуг-д60-е

Алатот за сечење на единицата е дијамантски диск со сегментален дизајн со абразивно прскање на микрочастици од дијамант.

bosch-disc-diamantat-pentru-granite-piatra-best-for-stone-350-20-25-4-13728

дијагонален диск со лопатка

Во зависност од моделот shtroboreza дијамант диск ви овозможува да се произведе длабочина на намалување од 100 до 400 милиметри. На пример, за ѕид женкар Макита препорачува да се користи дијамант сегментална диск Бош 230_22.23_2.3, професионални за бетон, со дијаметар од 230 mm, ж сегмент 10,0 мм, 22,23 mm садење диск, сечење ширина од 2,3 mm за употреба со површина на бетонот.

Продуктивниот систем за заштита од прашина и можноста за дијамантски диск овозможува брзо и ефикасно производство на strobilenie.

Како покажува шолдерот во рацете на г-дин Zemskov ова видео.

Корисни совети

Алатката за штробленния тавани и ѕидови за изведување на електротехничките активности е многу скапа.

За штробленија 2-3 жлебови под електропроводливото стекнување на единицата не е оправдано.

Затоа, има смисла да се изнајми плашт со дијамантски диск во комплетот.

maxresdefault

Можеби сте заинтересирани за: