Поправка на паркетот сопствени раце

 • admin
 • 02-Feb-2017
Поправка на паркетот сопствени раце

Дури и на највисок квалитет на паркет периодично треба да се поправи се должи да се појави на него на разни дефекти, како што се, на пример, олабавување и губење на некои дрвени летви или напукнување или триење, а со тоа, чистење и доделување области на паркет. Но, овие проблеми се целосно решливи. Со некои напор, можете да ги поправите дефектните области со свои раце и да го користите паркет понатаму. Со соодветна грижа, тоа ќе ви служи уште многу години

Карактеристики на поправка на паркет

Поправка на паркет е струја, просек или капитал. Тековната поправка служи за да се поправат мали можни дефекти на паркет, кој се појавил за време на неговото работење или да го замени несоодветниот за реставрација на неговите делови.

Тротоарите паркет одбор

Во принцип, високо-квалитетни паркет може да трае многу децении, под услов соодветна грижа, се разбира. Брусење паркет е една од компонентите на грижа за паркет. Работата е комплексна, одзема многу време, бидејќи работниот век на паркетот зависи од квалитетот на мелење. На овој вид работа најдобро е да им се довери на мајсторите, на пример http://shlifmaster.ru/ciklevka.

Приближно еднаш во пет години, неопходно е да се коригираат манифестираните недостатоци, кои се елиминираат со рутински поправки. Обично, овие недостатоци и недостатоци се незначителни. На пример, тие можат да се манифестираат во кршење на нејзиниот интегритет, во форма на формирана со текот на времето, гребнатини, пукнатини и мали дупки. Исто така, летвите може да почнат да покажуваат нестабилност и нестабилност (оттргнуваат од долгорочна употреба). Секој од овие дефекти се елиминира локално, без да се бара подигање на сите паркети решетки.


Просечната поправка вклучува делумна анализа на паркетот, како и отстранување на можните недостатоци со подоцнежното тротоање на паркетот по реставрацијата.

Поправка на капитал на паркет е целосно замена на целото покритие (во случај на екстремна потреба). Ремонт вклучува целосно отстранување на старите барови. Пред почетокот на поголеми поправки, работата, што се одржа пред новиот паркет подови, изведена за прв пат (како тротоарите никогаш не се постават), а потоа, веќе на готовиот земјата, поставен паркет.

Причините за дефекти во паркет

Тука ги наведуваме главните причини за можна појава на дефекти во подрумот и покривање на паркет:

 • прекумерна влага врз основа на паркетот;
 • разни механички оштетувања, обликот на лицето и основата на паркет;
 • времетраењето на неговото работење;
 • интензитет на експлоатација на паркет;
 • сите видови печурки (на пример, мувла од прекумерно мокрење на паркетот) и штетници од инсекти кои го оштетуваат паркетот.

Најчесто, доволно е да се испита паркетот за да се откријат неговите дефекти. Понекогаш тие се откриени со прислушување, или со обични шеташе над неа. Но, понекогаш, за да се осигура дека проблемот постои, потребно е да се отворат и да се подигнат некои паркети решетки.

Општо земено, дрвениот паркет е силен и издржлив, со зголемена отпорност на абење, скапа покривка од подот. Но, под неповолни услови, брзо или не веднаш, и со текот на времето, почнува да губи презентирачки изглед, и на крајот доаѓа до состојба на целосна неприфаност. Во овој случај, подобро е да се замени со нов, односно да се направи комплетен ремонт на целиот кат.


Најчеста причина за појава на недостатоци на паркетот е нарушување на температурата и влажноста во просторијата каде што е поставена. Ова може да доведе до нејзино пресушување или, обратно, до прекумерно претерување. На пример, најчестата грешка е прекумерното перење на паркет, особено лошо исфрлен крпа. Ова ја прави гнездото на паркетот. Но, за да ја претера, исто така, не може да биде во секој случај, бидејќи тоа води до формирање пукнатини и пукање. Ова неправилно ракување значително го намалува животниот век на паркет.

Методи за поправка на панел тротоарите

Во процесот на користење и работење на обликуван паркет, може да се појави проблем, како што се шлаг на штитот на штитот од неговата база. Причините за ова може да биде многу, како на оригинален стил очигледно супстандардни panelboard паркет, или губење на квалитетот на комуникацијата паркет мастика во текот на долг временски период, или да носат и намалување на силата и издржливоста на дрво, од кои го направија тротоарите. Со цел да се поправи овој дефект, потребно е прво да се расклопат делот од подот на кој се наоѓа. Потоа треба да се исчисти од стариот мастик, внимателно се применува свеж, и нов сет на паркет штитови, заменувајќи ги со нови ако е потребно.

Skripuchie подови - Форум на Санкт Петербург, Санкт Петербург, Петар.

Слотови, исто така, може да се формираат меѓу решетките или одборите на паркет. Причината може да биде јасен неуспех да ги почитуваат основните правила на работење на паркет одбори подот, да се поправи кој може да бара анализа на проблемот област и perestilka тротоарите или замена со нов.

реставрација на паркет Сите за стан поправка

паркет блок може да се наведнуваат како резултат на претерано зголемување на растојанието помеѓу своите штитови, или поради висока влажност и ниска база паркет одбори влажност. Брановидни покривки од паркет и во влажни подрачја со слаба вентилација. За да се елиминира овој заеднички проблем, неопходно е да се анализира паркетот во местата каде што е пронајден отокот, темелно сушење на основата и покривање на новиот слој. Ако купите нов паркет, тоа не е можно, само подолго време можете да ги исушите расклопните плочки за парчиња под било кој армиран преса.

Исто така, може да биде оток и panelboard паркет ленти, кои се предизвикани од прекумерна waterlogging или првично погрешен избор низок квалитет дрвени подови. Исправи го овој дефект со испитување на дефектната површина на паркетниот капак, како и сушење на неговата база. Во иднина, потребно е нов паркет.

Поправка на стариот паркет

За поправка на стариот паркет, можеби ќе ви требаат вакви алатки и потрошен материјал:

 • авион
 • возбудлив
 • решетки
 • лепак столар
 • епоксидна смола
 • лак на паркет
 • дрвна струготини
 • шкурка

Оние паркет возбудлив кои паднаа и наснован, мора да биде заменет од страна на еден сосема нов и сува (тоа е предуслов), во спротивно по процесот на сушење е завршен, ќе се појават пукнатини, а нашите поправки беа направени залудно. Тоа има свои тајни, на пример, во основата на секоја одбрани е потребно да се стави тенок слој на хартија или картон и тенки нокти столпчиња со претходно каснати надвор капи, ги постигна не директно, но во одреден агол. Секоја од закрпите мора да излегува над нивото на подот за приближно еден милиметар.

По завршување на оваа операција, сите ново инсталираниот штици треба да биде задолжително планирани, ottsiklevat и се фаќа со посебен мастика, и да ги покрие сите пукнатини со кит подготвени самостојно. Таа е подготвена на овој начин: дрвената пилевина е насликана со специјална боја за подот во бојата што е најсоодветен за паркет. Потоа мора да се исушат и да се мешаат со епоксиден или дрвен лак.

Кога кит суши целосно, оние области кои се реновирани и исечените прв дрводелец длето, а потоа и крпа за полирање - првата голема, а потоа мали (nulevku).

Сите пукнатини формираат помеѓу паркет навртки, мора да биде запечатена со дрво лепак тенки дрвени летви, направени од ист вид на дрво како паркет. По завршувањето на овие дела, паркет повторно се отсекува, се лачи и нанесуваат со посебна мастика.

Често стариот паркет има таков заеднички проблем како крцкавиот. Овој проблем е лесно решен и не бара поголеми поправки и комплетна анализа на паркет. Потребно е само лепење на лепак под крцкавиот напукнат паркет лепак со помош на обичен шприц и ставете товар на него за да се депонира. Ова не можете да го направите не на целата површина на паркет, туку само во оние места каде што е особено тешко да се скрие. Ако овој метод не помогне, тогаш може да биде неопходно да се инсталира пински штитник во бетонска подна база.

Врати сјај можно со користење на мали козметички поправка процедури стариот паркет: tsiklevaniya (со целосно отстранување на старата боја и отстранување на подот неправилности) Shpatlevanie, брусење и примена на неколку слоеви на специјален лак.

Можеби сте заинтересирани за: