Суспендиран тоалет со инсталација, чекор-по-чекор инсталација, корисни совети

  • admin
  • 01-Jul-2016
Суспендиран тоалет со инсталација, чекор-по-чекор инсталација, корисни совети

Инсталирањето на суспендирани тоалетни чинии сега се здобива со популарност. Поради изобилството на висококвалитетни материјали, таквата опција за прицврстување станува подостапна. Меѓу другите предности, оваа опција е исто така хигиенска, бидејќи нема проблеми со перење на подови. На веб, често се открива дека структурата на суспензијата е несигурна. Ова е фундаментално погрешно, бидејќи рамката на квалитетен челик, кој се користи за инсталација, е многу издржлив и лесно може да издржи тежина од околу 800 килограми. Тоалетот, прикачен без инсталација, може да издржи 400 килограми - повеќе од доволно.
  За сложеноста на инсталацијата на оваа инсталација, и како се врши инсталацијата, ќе разговараме за овој напис.

Инсталирање на инсталацијата за тоалетот

изберете место за инсталација

буквар-ормления-современный-санузла1-450x317

Суспендираната тоалетна чинија е инсталирана, по правило, врз основа на личните желби на сопственикот на живеалиштето (ако работата е направена од страна на вработените работници). Во случај кога сами ќе го инсталирате самиот висина, подобро е да не се комплицира ништо и да се инсталира, поради причини на удобност, на местото на поврзување, во близина на водата и канализацијата. За да не се инсталираат дополнителни места за отстранување на отпадот од отпадни води, треба да се изврши поставување на висечка чинија со инсталација на местото каде што е стара тоалетна чинија.

Истребување Minimax

За да ја инсталирате потребните ви се следниве алатки:

подвесной-единицаза-установка-своими-руками-видео-9-450x288

  • Перфоратор, сет на вежби на посакуваниот дијаметар за бетон
  • Молив
  • Ниво
  • Рулет за 3-5 метри
  • Конусни и робусни клучеви од потребните големини.

Распоредот на подот и ѕидовите се прави однапред. Пред сè, на ѕидот постои линија по која централната оска на структурата треба да личи и ознака што означува растојание од челичната рамка до ѕидот. Растојанието зависи од начинот на поврзување на канализационата цевка и не смее да биде помало од 13 милиметри. Понатаму забележете го местото каде што ќе се наоѓа резервоарот (обично резервоарот е поставен на висина од 1 метар од подот). Веднаш ставете ги местата под дупките за прицврстувачите на инсталацијата. Сите овие моменти се неопходно обезбедени во инсталационата шема.

shema_ustanovki-411x350

Тогаш перфораторот прави дупки во кои се вметнати спојници. Без оглед на видот на инсталациониот систем, структурата е фиксирана хоризонтално и вертикално. Во дупките со шпорети инсталирајте сидра, кои го поправаат вертикалниот дел од инсталацијата. При инсталирањето, потребно е да се следи инсталационата низа, така што во иднина нема потешкотии при прилагодување на структурата вертикално.

Следната фаза е инсталација на телото на самата инсталација на тоалетот и негово прицврстување со завртки и прилагодување на навртките.

Најважниот момент во оваа фаза на работа е поставување рамка на челичната рамка хоризонтално и вертикално. Направете го тоа во исто време, затоа немој да брзате и да работите внимателно. изложба на хоризонтот рамка, постепено слабеење kolodtsevoy градежни инсталација нозе, да ги изложат на саканата висина и одредување. Вертикалното ниво се поставува со користење на сидра, по што рамката е фиксирана со специјални приклучоци.

Откако ќе се инсталира случајот за инсталација, сите потребни комуникации се поврзани и прикачени. Во инсталационото куќиште за канализационата цевка и цевката од одводниот резервоар мора да се обезбедат пластични стеги за фиксирање.

Во последната фаза од работата провери сите детали во врска со квалитетот на приврзаност и сила, како и усогласеност со димензии дизајн виси тоалет, на ниво на хоризонтална и вертикална насоки.
  Постојана контрола на квалитетот на извршената работа - неопходен услов за отстранување на можните проблеми и компликации кои може да се појават за време на инсталацијата на условната тоалетот чинија или во текот на своето работење.

Како да го инсталирате тоалетот со инсталацијата

Пред да започнете, прво треба да го исклучите снабдувањето со вода, во спротивно ќе ви се обезбеди моќна фонтана и блиско познавање со соседите од дното.
  Челичната инсталација е фиксирана на подот и ѕидот (како што е опишано погоре). Ако тоалет ќе бидат инсталирани во светло ѕид или партиција, треба да се провери да се заврши рамка беа екстра нозе, рамномерно дистрибуираат на целата оптоварување, што паѓа на ѕидот. Често тоа не е вклучено во комплетот, а шепите мора да се купат одделно.

Обрни внимание - блок системите за инсталација не се прицврстени на подот, и може да се користат за инсталирање на тоалетот само на цврст ѕид.

sanit_unitaz2

Тие се прицврстени со прицврстувачи на ѕидот, кои ќе треба да издржат тешки товари. Силата на прицврстување на тоалетот на ѕидот директно зависи од тоа колку е добро и, како што велат, "инсталирана инсталација за тоалетот" на совест. Доколку структурата на товарот не е утврдена на некој начин, со текот на времето чашата ќе почне да се распаѓа, може да го наруши интегритетот на ѕидовите и декоративен завршен слој, што може да резултира во комплетен ремонт бањи.

Како да го прицврстите секој посебен модел на сад за виси обележани секогаш е назначен во приложените упатства, ова е вашиот главен водич.

Секогаш обрнувајте внимание на тоа како се поставуваат pawls на уредите, за да не се збуни ништо. Ако инсталацијата е фиксиран на ѕидот, тоа е многу важно, бидејќи на некои од опциите кои биле прицврстени соодветно, рамномерно распоредете го товарот, и поделбата ќе почне да се деформира наскоро.

621443-3305

Рамката треба да се прилагоди на висината на тоалетот - поголемиот дел од инсталациите на рамката ви дозволуваат да го направите без проблеми. Завршните работи се изведуваат само откако инсталацијата е целосно инсталирана. Суспендиран тоалет е целосно фиксиран со помош на иглички.

Можеби изгледа дека инсталацијата на суспендиран водовод не смее да предизвика никакви тешкотии. Но, во процесот на работа може да има проблеми, кои може да се решат само од квалификуван специјалист со искуство и способен да го гарантира квалитетот.

виси туш: карактеристики и разлики

unitaz_

Суспендираниот тоалет има доволно предности над другите модели:

• Тоалетот со виси WC е многу полесно да се исчисти. Многу е непријатно да се мие подот околу и зад вообичаената тоалетна чинија. Со виси туш, овој проблем едноставно не се појавува.

приставной-со-скрытый-бачком6

• Не ја исекувајте керамичката плочка околу тоалетот кога ја ставате - подот држи рамномерна шема, топол подот е исто така многу полесен за правење.

• Со инсталирање на суспендирана тоалетна чинија, можете да ги скриете сите комуникации, цевки и вентили, а внатрешноста на бањата не се влошува.

• Со оглед на фактот дека инсталацијата за условна тоалетот чинија, димензиите на кои се многу скромни, дури и може да се вклопат во мал простор, може да се спроведува во речиси секоја бања дизајн идеја и ефикасно користење на целиот простор.

инсталација на тоалетот чинија виси

ustanovka-podvesnogo-unitaza-3

За поставување на суспендирана санитарна опрема, потребна е специјална метална рамка (инсталација) со резервоар за одвод. Често се продава одделно од тоалетот. Иако висината на тоалетот сад е релативно лесно да се инсталира, најдобро е да се додели оваа работа на професионалци.

Накратко, инсталациониот систем за суспендирана санитарна опрема е конструкција на рамка или блок што е прикачена на ѕидот и подот. До завршената конструкција се доведуваат сите елементи на суспензија. Овој метод на уредување ви овозможува да ги сокриете сите комуникации.

Резервоарот за одвод на суспендираната тоалетна чинија има голем број разлики - таквите резервоари се изработени од керамика и пластика. Длабочината на резервоарот е само 9 сантиметри, ширината е различна.

910 поправка резервоарот-резервоарот-другар-тоалет чинија

Во почетната фаза на работата, рамката е изложена долж хоризонтот и вертикалната, а завртките се прицврстени за да се инсталира санитарната опрема.
  Важна точка: сите столпчиња за инсталирање на тоалетот се прицврстени на финишот на ѕидовите. Во спротивно, треба слепо да вежбате дупки, обидувајќи се да влезете во дупката во рамката.

По инсталацијата, рамката е затворена со материјал за завршна обработка, кој се нанесува на површината на завршниот слој - керамички плочки, бои, малтери, итн.

335_unitaz3

Во овој случај, столпците остануваат надвор од ѕидот. Сите додатоци се прицврстени на ѕидот со помош на инсталација игли, прицврстена во челик ramu.Chtoby подготвена и веќе експлоатирани дизајн не се направи врева помеѓу ѕидот и инсталација на столпчиња носат гумени подлошки или звучна изолација материјал се користи, а потоа на звукот не може да биде продолжен од страна на цврсти метални конструкции .

Можете да комбинирате неколку инсталации - за мијалник, биде, тоалетна чинија - во еден систем. За ова се користат специјални профили.

Неколку важни моменти на инсталирање на суспендираната тоалетна чинија

kak-ustanovit-podvesnoj-unitaz1

Горниот дел од тоалетот треба да биде 40-43 сантиметри од подот.
  Постојат два вида димензии за растојанието помеѓу дупките за прицврстување на висинските тоалети: 180 и 230 сантиметри.
  За да се поврзете сите на системот за инсталација на цевки канализација, нивните дополнување под посебни млазници цевка - 90 или 110 mm, како и спојување-адаптер за приклучување на санитарните апаратот.
  Инсталацијата користи цевка од 90 мм. Овој дијаметар овозможува да се добие мал агол на свиткување.
  Копчето за флеш е поставено во центарот на горниот или предниот панел на тоалетот.
  Ако има дефект, можете да го извадите клучот за полнење, а polzsit со тоа целосно да пристапите до внатрешното поставување на резервоарот за одвод. Внимание: клучот за флеш, како по правило, не е вклучен во комплетот, и честопати мора да се купи одделно.
  Ако механизмот распаѓа плови, а потоа, за да се спречи истекување и поплавување на соба во дизајнери резервоарот се предвидени посебни мозоци дупка со дијаметар од 3 см. Преку дупката, вишокот вода тече слободно во тоалетот.
  Речиси сите современи резервоари за отпад имаат функција на заштеда на вода. Тоа може да се спроведува во следниве начини: побудувачкиот плоча се состои од две копчиња (долното копче - заштеда на вода - одлично - целосно рамна), или систем Притиснете | Стоп, која сама по себе може да се прилагоди на должината на мозоци и вода (ако го притиснете копчето повторно, Мозокот ќе застане, ако не и притиснете, целата вода ќе излева).

За завршување на ѕидовите се покажаа со висок квалитет, треба правилно да ја инсталирате инсталацијата во однос на рабовите на завршниот материјал (керамички плочки). Копчето на резервоарот за одвод се извади или во центарот на плочката, или во центарот на ширината помеѓу плочките (во спротивно ќе излезе грд). Затоа, инсталацијата мора да се монтира на строга пресметка, следејќи го додатокот од 2 mm. Керамичката плочка започнува од копчето за одвод на вода.

Ако системот користи копче за механичко исцедување, тостот кој ја затвора структурата не треба да биде подебел од 7 сантиметри. Многу луѓе имаат тоалет, како лабаво да виси на ѕидот, може да предизвика некаква недоверба во однос на силата на структурата. Ова е фундаментално погрешно, бидејќи дури и најслабата, модуларна конструкција на инсталацијата е способна да издржи тежина од најмалку 400 кг.

Се надеваме дека откако ќе го прочитате горенаведениот материјал, ќе имате идеја како да инсталирате висечки тоалет со инсталација. Но, бидејќи сите нијанси на таква работа не може да се наведе во рамките на една статија, пред почетокот на работа барем консултирајте се со професионален водоводџија.

Можеби сте заинтересирани за: