Туш за давање на себе си: како да направите дренажна јама, организирајте дренажа, монтажа на рамки, завршна обработка и инсталација на опрема.

  • admin
  • 3 ЈУЛИ 2017 година
Туш за давање на себе си: како да направите дренажна јама, организирајте дренажа, монтажа на рамки, завршна обработка и инсталација на опрема.

Несомнено е третман користење на водата, особено во земјата во текот на летото топлина. Долгоочекуваниот лето понекогаш ги исфрли непотребните сомнежи и овозможи целосна "туш програма." Сонување да се изгради летна куќа туш кабини која ја нагласува буџет опција бои - поликарбонат и филмски материјали, а во исто време на практичен дизајн на далечинскиот душа.

Најди летна резиденција, не е опремен со летен дожд речиси невозможно. Надвор туш за летна резиденција, опција која уредот безбедно да го замени недостатокот на вода и канализација, се претставени во форма на далечинскиот управувач и фиксен структури.

letnij_dush_na_dachu-14

надворешен туш

Постојано место во европските земји надворешен туш е уште еден куриозитет во огромно Руски dachas.

Оригиналност далечински туш структура, во која висина до 2,45 м туш прачка статив поддршка користите метални или дрвени багажник, и како завршувањето декорација дела околната природа, што им овозможува на туш насекаде колиби.

letnij_dush_na_dachu-9

Лесно и брзо поврзување на надворешен туш, опремени со адаптер и приклучокот за црево, способноста да се прилагоди на висината raznoploskostnoy туш главата на лентата го прави користењето на далечинскиот уред удобно и прифатлива.

слика 5

Покрај тоа, изборот на материјали за обложување за далечинско летен дожд за стекнување елиминира скапи страна.

слика 1 +

Но, повеќето камионџии претпочитаат авангарда европската дизајн иновации во мирување туш тезги, добро затворени од љубопитните очи со пластика.

20153-txca01a_Towels_PH123512

стационарни кабини

Денес куќа туш не е примитивен уред со тежок надземни резервоарот за вода. Ова е лесен надвор туш да се даде загреан да ги собереш и поставен рамка, обрабени со дрво, поликарбонатни плочи или брановидна.

krasivyj-dush

Се разбира, тоа ќе биде потребно да се планира и извршува лето уред туш на:

  • организација и основа за одводнување
  • производство рамка и градење на панел
  • целокупната финиш на штанд туш
  • стави на резервоарот за вода и поврзување на опремата по глава на жител.

Затоа, чекор по чекор водич ќе го олесни процесот на создавање на фиксна самостојно дизајн кој започнува со дизајн туш.

h6QF2feY

Корисни совети

Да ви покаже дека дизајнирање на летото туш кабина обезбедува основа за изградба фази на планирање: инсталација на фондации, одводнување, организација и испорака. Едноставна пресметка цртежи туш гарантира стабилноста и сигурноста на структурите летен дожд пластична или дрвена структура со профилот на цевката.

Слика 2 за алуминиумски проф

Особено популарни се структури во вид на дрвени куќи или летна туш направени од поликарбонат. Употребата на добро позната технологија на рамка-штит во нивната конструкција штити од ветер и дожд, без потреба од дополнителна топлинска изолација.

Како да се изгради летен туш направен од дрво, прикажан на видеото.

Направете летен дожд, чекор по чекор

Кога се дизајнира летниот туш, предност се дава на едноставен правоаголен дизајн. Се препорачува димензиите на летниот туш да се изберат, фокусирајќи се на големината на туш кабините од производителот. На пример, цртање на профилирани лист туш со дрвени столбови и конкретна основа подот мерење 2200h1800h1200 mm туш.

Image 2

Основата на рамката од тушот на дрвени решетки или метални профили служат како лавици. Висината на лавиците се пресметува претходно, земајќи ја предвид длабочината за време на бетонирањето. За повикување: за стекнување на профилот да се земе предвид зголемената висина, должина и ширина на тушот.

организација на фондацијата и одвод на вода

Длабочината на основата на основата на летниот туш од дрво или пластика зависи од видот на организирање на протокот на вода и може да достигне 1 м.

Чекор 1. Роем ​​јамки до потребната длабочина.

Дното на ископаниот ровот е покриен со кршен камен од 20 см и го компактираме.

Одводот на вода се изведува на следниве начини: со опремување на дренажа или со организирање на дренажа.

Опремување на одводот

Чекор 2. Ние ги опфаќаме ѕидовите на основата јама со тула или камен.

Чекор 3. Направете пластична труба од пластичната цевка.

slivnaja-jama-pod-dush-iz-profnastila

креирање дренажа

Чекор 4. Дното е исполнето со слоеви на песок и чакал со дебелина на слој од 15-20 см, земајќи го во предвид препорачаниот последен чакал слој.

Чекор 5. Порамнете ја областа во близина на ископувањата и поставете плочи или плочки.

letnii_dush_1

производство рамка

лето рамка туш стекнување или се соберат на цртежот на облик цевка, се сече на страните на труп, горна решетка и заварени попречни стативата.

Чекор 6. Ние ја мериме големината на слетувањето за поставување на резервоарот за вода.

Чекор 7. Се сече предните столбови (2 парчиња). Од потребната височина од профилот P50x50.

Чекор 8. Ги отсекуваме задните столбови (2 парчиња). На иста висина од профилот P50x50 и P50.

Чекор 9. Се сече горната рамка (1 ЕЕЗ.) Од профилот P50x50.

letnii_dush_2

монтажа и инсталација рамка

Чекор 10. Ние собираме рамки за вертикална рамка и ги поврзуваме профилите заедно. За да го направите ова, ние користиме завртки со шестоаголна глава 5,5x50 DIN 7504 К.

Чекор 11. Ние ги прицврстуваме прицврстувачите на преформата на рамката со завртки 4,8х19 DIN 7504 К.

Чекор 12. Формирајте ги жлебовите на профилите пополнете со водоотпорна смеса.

Чекор 13. Ние инсталираме скелетни полици на бетонски фермански подрум.

Чекор 14. Потврди вертикална инсталација на рамката.

Слика 3 цртеж

собраа табла опременост

Чекор 15. Панели формирање на надворешниот страничниот ѕид и покрив трим летен дожд на избрани материјал (пластика, саќе или монолитен поликарбонат).

Чекор 16. Поставете ги листовите (плочките) на рамката користејќи завртки за самопреслушување.

Горниот туш кабина е направен од поликарбонат во форма на "стаклена градина".

схема

инсталација на опремата

монтажа лента

За летниот туш се препорачува да се користи длабока челична или акрилна палета, за која се подготвува местото.

Чекор 17. Ние рамна на рампа за палета земајќи ги во предвид димензиите, целосно заробување на длабокиот дел.

Чекор 18. На дното од собраната туш кабина инсталираме палета и осигуруваме нејзината неподвижност поради проектираните рабови.

emkost-dlya-dusha-so-vstroennoy-sistemoy-podogreva

резервоар за вода

За снабдување на вода во туш кабина, препорачливо е да се користат волуметриски резервоари од 150-200 литри. темна боја

Чекор 19. Празниот сад е поставен на горната рамка.

Чекор 20. Во внатрешноста на резервоарот се сече глава со туш со стандарден приклучок со дијаметар од 1/2 ".

Чекор 21. Ние организираме автоматско снабдување со вода и контрола на неговото ниво.

pas_dush3

Корисни совети

При изборот на резервоарот за вода е подобро да се даде предност на собранието опремени со греач 2000W со gidrourovnya и довод на вода, како и со термостат и електричен кабел со приклучок од 2,5 m.

Како свој надвор туш, е прикажано во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: