Одбор имитација на дрва, како да се избере вистинскиот, трим одбор имитација бар

  • admin
  • 23 ноември 2016 година
Одбор имитација на дрва, како да се избере вистинскиот, трим одбор имитација бар

Познато е дека професионалниот избор на sawnwood е прилично комплициран при купувањето. Особено кога сакате да изберете производ поевтин. Но, изборот на одбори не толерира врева, а камоли аматерски пристап. Затоа, размислете внимателно на штица имитација одбор. Ќе откриете многу когнитивни: џепови од смола, не-строги и црвенило. Тогаш лажниот зрак нема да изгледа лажен и ќе можеш да го направиш финишот со дрво.

Избор на табла за имитација на одборот

Скоро секој знае за атрактивноста на дрвена куќа од еден бар. Дворци домови на еколошки дрво потврдија основните квалитети на дрво: добра термичка изолација, трајност, звучна изолација и лековити својства на сорти на дрво.

1b-dom-iz-brusa

Единственото нешто што го збунува изборот на дрво е солидна цена на бар. Релативно ново пилено дрво е имитација на лента, која визуелно не се разликува од оригиналниот производ, деталните информации се содржани http://faneramonolit.ru.

Производи што имитираат бар имаат неколку имиња:

• табла

• панели под барот

• фалсинг

• поставата.

imitatsiya-brusa-listvennitsa

Зборуваме за иста граѓа - платно одбор, со краеви опремени со посебен профил и систем за заклучување.

Меѓутоа, различните имиња не го спречија дрвениот производ да стане популарен меѓу програмерите.

Избор на табла за имитирање на лента за надворешна и внатрешна завршна обработка се препорачува за асортиман и големина.

Слика 4

Профил на симулација на зрак

Претеран профил на имитација на зраци наликува на профилот на дрвена постава. Одбојка која симулира лента е индустриски производ, чија интерконекција се врши со употреба на жлебови и јазици.

29462500_w800_h640_atsiya_105h18mm._rabochaya

При изборот на одбор за имитирање на зрак, се препорачува да се разбере асортиманот на граѓа.

Номенклатура на асортиман: без накусо

Номенклатурата на асортиманот на одборот кој имитира лента е како што следува:

•        екстра класа   Таа е претставена од табла со мазна површина која ги исклучува дефектите: гниење, црвенило, јазли и никнење. Прифатливо е мала количина смололни џебови со големина од 20x3 mm и крајните пукнатини од 30x0.5 mm. При визуелна инспекција, мал превид и не-строг е дозволено само од задната страна.

Слика 1 асортиман

•        до одделение Аго носат одборот без опаѓачки јазли и гнојни лезии. Допуштени се мал број на завршни пукнатини кои не се преку скршени, џепови од смола и чипови само на долната страна на жлебот. Не-строгите важат само од погрешна страна.

•        сорта Б   содржи табла без putrefying лезии може присуството на мртвите темни јазли дијаметар што не надминува 10 мм и wormholes до 5% во серија. Може да има не-ригидност на долната страна и невидлив изглед или избледување.

Poroki_dereva-577x450

•        сорта C   Таа им овозможува за присуство на дефекти во дрво: јазли мртов, надолжни пукнатини 30h3 mm, кората и изгние, како и планирање дефекти видливи страна и опаѓање.

Така, може да се заклучи дека предложениот одбор трошоци зрак имитација во повеќето случаи ќе биде класа А или Б производи Екстра класа може да се сметаат за ретки на пазарот на дрво.

Како да се одреди квалитетот на граѓа ќе ви помогне видео.

Димензии на таблата

Димензиите на симулационата табла произведени од страна на индустријата може да бидат:

• должина 3,0-4,5 м, ширина 0,105 м и дебелина на табла 0,015 м

• имитација на бар без јазол: должина 3,0 - 4,5 m, 0,135 m и 0,020 m.

• должина на грејачот од 4,0 - 4,5 m, ширина од 0,140 -0,185 m со дебелина на одборот од 0,020 m.

40929_p800

Дебелината на таблата може да биде од 16 до 30 mm според ГОСТ 8242, со која се регулира производството на профилиран материјал за завршна обработка на дрво.

Поради разновидноста на асортиманот и големини, можно е да се избере соодветен одбор за симулирање на зракот, чии димензии ќе го избегнат отстранувањето и отпадот.

Имитација-бруса-вагонка

Освен тоа, при изработката на целата палета на пилена граѓа, следи еден технолошки процес.

vagimmbr

Завршна површина за имитација

Изборот на дрво за завршна обработка треба да биде оправдан, бидејќи дрвени материјали. освен за предности, има некои недостатоци. Со текот на времето и со несоодветна грижа, дрвениот дел може да се изгни, инсекти и оштетен од влага.

Dizain-inter-era-derevyannogo-doma9

Покрај тоа, произведената надворешна или внатрешна декорација под барот изгледа монотоно за подолг временски период. Ако сте спремни за ова, тогаш завршете го одборот со имитација на блок-куќа на зрак или друга, можеби со своја рака.

Shema-obshivki-doma-imitaciej-brusa

Одборот на таблата може да се смета за универзален бидејќи е применлив за завршување на внатрешните и надворешните површини на ѕидови од тула, камен, дрво и бетон.

Dom_iz_brusa_v_Usole_2

И, типот на ѕидови не е важен. Овие можат да бидат ѕидови на подносливост или рамки. Најбара е инсталацијата за отстранување на ѕид на рамката.

Слика 6

Имитација на зрак со широк профил се користи за надворешна декорација, за визуелно зголемување на просторот, внатрешниот простор е покриен со тесни панели.

08718143

Фази на инсталација на производи од имитација на бар

Завршувањето "под бар" е направено според следниот алгоритам:

• Пресметување на површината на претстојните бои и елементи за прицврстување

• избор на тип на панели или плочки, според пресметковната шема

• инсталација на подот со избраниот чекор за завршниот материјал

• Инсталација на завршни панели или плочки кои симулираат бар.

45454

Пред поставување на табли за имитација на зракот, ѕидовите се израмнети со користење на гајба, која ги компензира постоечките неправилности. Облогата е подигната од четки или метални профили во чекори од 60-80 см.

Слика 1

Потоа пресметајте го вкупниот број на панели (плочи) земајќи ја предвид нивната ширина и делот за заклучување.

За фиксирање на плочите, предност се дава на: kleimers и изолатори.

Модерните технологии за монтирање на симулационата плоча се презентирани овде.

Сликарните премази кои симулираат дрва

Завршувањето на имитацијата на дрвото е импрегнација, премачкување со боја и лак.

15

Облогата може да се направи транспарентен состав (глазура аква лак импрегнација масло и застаклување состав) и матна (емајл, акрилна и вода дисперзија мастило).

c1745483149c717b7fd6da607e4b8e61

Се применуваат боја за да се симулира дрво на надвор од табла (слој 3) и внатрешниот (2 слоеви) достави конвенционален начин.

деревозащитно-средство-в-стандардно-пакување

 

Можеби сте заинтересирани за: